eur:
394.32
usd:
370.28
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

13 góllal nyert a Németh-csapat Kongó ellen

Második csoportmeccsét is megnyerte a magyar női kézilabda-válogatott a franciaországi világbajnokságon. Németh András szövetségi kapitány együttese 33-20-ra nyert Kongó ellen, és továbbjutott a középdöntőbe. A második félidő egy része - akárcsak vasárnap Japán ellen - most sem sikerült jól.

Tóth Tímea vezetésével már 3-1-re vezetett a magyar együttes, de nem roppant meg korán az afrikai csapat, hanem egyenlített.

3-3 után már jobban védekezett az esélyesebb magyar válogatott, és beindult a henger. A 12. percben már 8-3 volt az állás, és időt kért a kongóiak román kapitánya, Gheorge Ionescu.

A harcias rivális megszakítás nélkül háromszor volt eredményes, és felzárkózott 9-6-ra. Görbicz duplával válaszolt, majd Kovacsicz is belelendült, négyszer köszönt be, míg a félidőt a sokat vállaló Tóth sikeres bombája zárta.

A szünet után azonnal kétszámjegyű lett a különbség (19-9). Még emberhátrányban is sikerült növelni az előnyt, pedig több cserejátékos is pályán volt már ekkor.

Hornyák és Borbás együttes kiállítása alatt, majd utána csökkentette tetemes hátrányát az afrikai válogatott, miután megszakítás nélkül hét gólt dobott, és 21-10-ről 21-17 lett. Ráadásul Görbicz büntetőt rontott, majd reklamálásért kétperces büntetést.

Németh András visszahozta kezdőcsapatát, majd időt kért, és nem éppen visszafogott szavakkal ecsetelte, mit vár a játékosoktól. A magyar csapat 12 perc szünet után talált be ismét, ám negyedórával a vége előtt Hornyák megkapta harmadik kiállítását is, így piros lapot mutattak fel neki.

A végjátékra már alaposan elfáradtak a kongóiak, sok volt már a hiba. Lassan visszaállt a jelentős különbség (56. perc: 30-20), ami a lefújásig tovább nőtt.

A spanyolok késő este 36-29-re legyőzték Japánt, így a magyarokkal együtt a legjobb 12 között folytathatják. Az, hogy melyik együttes hány pontot visz magával, a kedden este fél 9-kor kezdődő magyar-spanyol csoportrangadón dől el.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×