Mourinho Anglia helyett Milánóba készül

Infostart
2007. december 2. 20:05
Hiába látná szívesen szinte egész Anglia a Háromoroszlánosok szövetségi kapitányaként José Mourinhót, a portugál szakember inkább a Milan kispadjára kíván leülni.

Az angol labdarúgó-szövetség, az edzőtársak, a játékosok és a közvélemény szinte egyöntetűen azt várja, hogy José Mourinho lesz a Háromoroszlánosok új szövetségi kapitánya, ám úgy tűnik, a portugál edző hátat fordít a szigetországnak.

"José egy nagy európai klubnál akar dolgozni, nem pedig szövetségi kapitányként. Úgy véli, a nemzeti csapatok irányítása az idős edzőknek való, és jóval nagyobb ambíciója van egy klubcsapat vezetésére" - mondta a Chelsea volt edzőjének egy közeli ismerőse.

"A Milan megkereste, azt mondták neki, őt akarják edzőnek, és ez az a munka, amit José is átvenne" - tette hozzá.

Mourinho kikosarazása nagy csapás lehet az angol szövetség vezetőinek, akik benne látták a lehetséges megmentőt. A portugál tréner és Fabio Capello volt a két fő kiszemelt, ám ezek után az olasz szakvezető nyeregben érezheti magát.

Brian Barwick, az angol szövetség igazgatója kiemelte: addig nem hajlandó lemondani Mourinho megszerzéséről, amíg végleges elutasító választ nem kap.

A portugál edző és menedzsere is többször kijelentette már, hogy senki sem kereste meg őket az angol szövetségtől.