Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Mourinhónak hiányzik a labdarúgás, de élvezi az életet

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A szurkolók által angol szövetségi kapitánynak követelt José Mourinhót hivatalosan egyelőre senki sem kereste meg, hogy vállalja el a posztot.

A SkyNews angol hírtelevízió riportere a portugál trénert házában kereste fel, hogy kiderítse, elvállalná-e a 2008-as Európa-bajnokságról lemaradó szigetországi nemzeti csapat irányítását. José Mourinho az kapuban válaszolt a kérdésekre, és tőle megszokott gesztusokkal reagált a felvetésekre.

A Chelsea volt edzője hangsúlyozta: nem kereste eddig senki az angol labdarúgó-szövetségtől, így arról sem tud, hogy találkozóra hívták volna a testület vezetői.

"Erre nem tudok válaszolni" - mondta a szakember arra kérdésre, hogy érdekelné-e egyáltalán az angol kapitányi feladat.

"Az én munkám jelenleg az, hogy a családommal törődjem, élvezzem az élet, noha ez nem teljes, mert jelenleg nem foglalkozom a labdarúgással" - emelte ki José Mourinho.

A Portóval BL-győztes, a Chelsea-vel pedig kétszeres angol bajnok szakvezető ugyanakkor hangsúlyozta: az sem jelentene számára gondot, ha fél évig nem edzősködne.

José Mourinho hozzátette: nagy kár, hogy az angol válogatott nem jutott ki az Eb-re, de rengeteg remek edző dolgozik, akik közül a megfelelőt kiválasztva sikerülhet a kvalifikáció a 2010-es világbajnokságra.

Közben egy újabb angol válogatott labdarúgó, Ashley Cole nyilatkozta azt, hogy a portugál szakember lenne a megfelelő választás szövetségi kapitánynak. A Chelsea védője mellett korábban Mourinho több volt játékosa is hasonló véleményt fogalmazott meg, míg a szurkolók körében is a portugál edző is az első számú jelölt.

A brit fogadóirodák is José Mourinhót tartják a legesélyesebbnek, utána Fabio Capello, Martin O'Neill, Alan Shearer és Harry Redknapp a sorrend.