Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Az olaszok tudják az Aranylabda-szavazás sorrendjét: Kaka, Cristiano Ronaldo, Messi

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az olasz Gazzetta dello Sport tudni véli, a France Football vasárnapi gáláján a brazil Kaka kapja majd meg az idei aranylabdát. A világszerte ismert és elismert "rózsaszín újság" annyival megy tovább a Milan középpályásának elsőségét megszellőztető laptársak korábbi információján, hogy tudni véli a helyezettek sorrendjét is.

A lap szerint Kaka, akit 2007-ben a Bajnokok Ligája legjobb játékosának is megválasztottak, s megkapta a FIFPro díját, mint a játékostársak szerint az év legjobbja, több mint 400 pontot kapott, fölényesen nyert.

Mögötte a Cristiano Ronaldo, a Manchester United portugál szélsője végzett a második helyen. Harmadik a Barcelona argentin csatára, Lionel Messi, negyedik a Chelsea elefántcsontparti játékosa, Didier Drogba, míg ötödik a legjobb olasz, az AC Milan középpályása, Andrea Pirlo.

A hatodik és hetedik helyezettet nem nevezte meg (Ibrahimovic vagy Totti lehetne rá a legnagyobb esélyes...) a lap, nyolcadik a spanyol Cesc Fabregas az Arsenalból, kilencedik Robinho, a Real Madrid különösen ősszel nagy formában játszó brazilja, a tizedik pedig Thierry Henry. Ronaldinho a tizenkettedik.

A Gazzetta tudni véli azt is, hogy Kaka, Ronaldo és Messi a három legnagyobb esélyes a FIFA szavazásán is. A világszervezet az első három helyezett nevét várhatóan még a hétvégén közzéteszi, de a győztes kiléte csak a december 17-i, zürichi gálán derül ki.