eur:
393.83
usd:
368.22
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Schuster a napfényt jobban szereti, mint Brémát

Ellentétben a kedden pályára lépett két angol csapattal, a szerdaiak számára nagyon is éles az ötödik forduló mérkőzése. A négy csoportból még egyikben sem dőlt el a továbbjutás - de mindegyikben lehet továbbjutó szerda estére. A Milan, például, azért is igyekszik majd, hogy a jövő heti, Japánba utazás előtt ne kelljen a legjobbaknak pályára lépni a Celtic ellen.

A Liverpool számára a hátralévő két csoportmérkőzés élet-halál harc is egyben. A Vörösöknek nyerni kell a Porto ellen is - s ha olyan jól játszanak, mint a gólrekordot hozó, Besiktas elleni fellépésükön, erre minden esélyük megvan.

Javier Mascherano visszatér a csapatba, ám Agger, Pennant és Xabi Alonso továbbra is sérült. Steven Gerrard a hagyományos liverpooli lelkesedésre épít, s hangsúlyozta a mérkőzés előtt, hogy reméli, a csapatot nem veti vissza Benítez menedzser és a tulajdonosok vitája.

A másik ágon a Besiktas az utóbbi hetekben jó formába lendült Marseille-t fogadja. Lorik Cana, az OM csapatkapitánya valószínűleg visszatérhet a csapatba.

A csoport
Besiktas-Marseille
Liverpool-Porto
A csoport állása: 1. Porto 8 pont, 2. Marseille 7, 3. Liverpool 4, 4. Besiktas 3.


A Rosenborg, ha megveri a Chelsea-t, csak abban az esetben nem jut máris tovább, ha a Schalke nyer Valenciában. A norvég bajnokság már régen véget ért, a Rosenborg immár csak a BL-mérkőzésekre készül. A londoniak tartalékos összeállításban lépnek majd pályára, Petr Cech, Florent Malouda, Paulo Ferreira, Ricardo Carvalho és Michael Ballack is sérült.

A Chelsea továbbjut már a hatodik forduló eredményétől függetlenül, ha nyer, vagy ha döntetlent játszik, s a Schalke nem tud nyerni Valenciában.

A csoport másik mérkőzésén a spanyol gárda szeretné megszerezni első pontjait hazai pályán, ugyanis - meglepetésre - az első két találkozóját elveszítette. Ronald Koeman, a Valencia edzője a Silva, Villa csatárkettőst tervezi, Morientes nem játszik. A kapus a hétvégi bajnoki vereségben tevékeny szerepet játszó Canizares lesz.

B csoport
Rosenborg-Chelsea
Valencia-Schalke
A csoport állása: 1. Chelsea 8 pont, 2. Rosenborg 7, 3. Schalke 4, 4. Valencia 3


A Real Madrid edzője, Bernd Schuster - tétmérkőzésen most először - Németföldön irányítja majd a csapatát. Az egykori német válogatott középpályás azt mondta, játékosként volt alkalma megtapasztalni, milyen nehéz ellenfélként a Weserstadionban futballozni.

A Real szakvezetője kiemelte: érdekes feladat a számára éppen egy német csapat ellen játszani, de mint mondta, az északi Brémában nem érzi otthon magát, ő ugyanis egy andalúz-német, aki imádja a napsütést.

Schusternek nincs különöseb problémája az összeállítással, ellentétben kollégájával, Thomas Schaaffal, aki nélkülözni kénytelen legjobb játékosát, a brazil Diegót, első számú kapusát, Tim Weisét, valamint Hugo Almeidát és Torsten Fringset is.

A Lazio az Olympiakoszt fogadja, győzelmi esélyekkel. Ugyanakkor figyelmeztető az olaszok számára, hogy a görögök minkét eddigi idegenbeli mérkőzésükön legalább két gólt szereztek. Az olaszok izgulnak, felépül-e egyik legjobb csatáruk, Tommaso Rocchi.

C csoport
Werder Bremen-Real Madrid
Lazio-Olympiakosz
A csoport állása: 1. Real Madrid 8 pont, 2. Lazio 5, 3. Olympiakosz 4 pont, 4. Werder Bremen 3.


Rui Costa, a Benfica csapatkapitánya egykori klubtársai ellen vezényli majd csapatát. A Milan jó helyzetben van, s egy döntetlennel is már továbbjut. Carlo Ancelotti csapata számára nagyon fontos a győzelem, az edző szerint a csapat minél hamarabb el akarják dönteni a továbbjutást, hogy aztán már csak a december 7-én kezdődő klubvilágbajnokságra koncentrálhassanak.

A Milanból Ambrosini eltiltása, Inzaghi betegsége miatt hiányzik majd. A vasárnapi bajnokit kihagyó Seedorf visszatér a csapatba, így marad a Kaka, Seedorf - Gilardino felállás, Ronaldo a második félidőben lép, várhatóan, pályára.

A Celtic a Sahtar Doneck ellen játszik. A skótok számára a legnagyobb kérdés, hogy Nakamura Sunszuke, a csapat japán karmestere felépül-e a mérkőzésre.

D csoport
Benfica-AC Milan
Celtic-Sahtar
A csoport állása: 1. Milan 9 pont, 2. Sahtar 6 pont, 3. Celtic 6, 4. Benfica 3

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×