eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

A Chelsea hengerelt és továbbjutott - videók

A Chelsea idegenben 4-0-ra kiütötte a Rosenborgot a labdarúgó Bajnokok Ligájában, a csoportkör ötödik fordulójában. A londoni együttes sikerével már bejutott a nyolcaddöntőbe. A szerda este pályára lépett csapatok közül a Chelsea-n kívül csak a Milan jutott már tovább.

Ellentétben a kedden pályára lépett két angol csapattal, a szerdaiak számára nagyon is éles az ötödik forduló mérkőzése. A négy csoportból még egyikben sem dőlt el a továbbjutás - de mindegyikben lehet továbbjutó szerda estére. A Milan, például, azért is igyekszik majd, hogy a jövő heti, Japánba utazás előtt ne kelljen a legjobbaknak pályára lépni a Celtic ellen.

A Liverpool számára a hátralévő két csoportmérkőzés élet-halál harc is egyben. A Vörösöknek nyerni kell a Porto ellen is - s ha olyan jól játszanak, mint a gólrekordot hozó, Besiktas elleni fellépésük, erre minden esélyük megvan.

Javier Mascherano visszatér a csapatba, ám Agger, Pennant és Xabi Alonso továbbra is sérült. Steven Gerrard a hagyományos liverpooli lelkesedésre épít, s hangsúlyozta a mérkőzés előtt, hogy reméli, a csapatot nem veti vissza Benítez menedzser és a tulajdonosok vitája.

A másik ágon a Besiktas az utóbbi hetekben jó formába lendült Marseille-t fogadja. Lorik Cana, az OM csapatkapitánya valószínűleg visszatérhet a csapatba.

A Liverpool már megoldotta a csoportkör második felére rendelt feladat kétharmadát: pocsék kezdés után kétszer is győzött. A Besiktas elleni 8-0 után a Portót is kiütötte. Rafa Benítez csapata a spanyol Fernando Torres pályafutása első BL-góljával szerzett vezetést a találkozó elején, ezt a játék képe alapján váratlanul, Lisandro Lopes, ugyancsak fejessel kiegyenlítette.

A gól felhozta a portugálokat, hullámzó lett a játék. A Liverpool a második félidő elején fölénybe, de meddő fölénybe került. Akkoriban a csapat legjobbja a közönsége volt: lankadatlan hajtotta előre kedvenceit. Harry Kewell beállása hozta meg a fordulatot, az ausztrál középpályás labdájából Fernando Torres remek egyéni alakítás után szerzett újra előnyt.

Ez a gól eldöntötte a mérkőzést, Gerrard büntetőből lőtt találata és Crouch fejes gólja már csak a különbséget növelte. A Liverpool 12-1-es gólkülönbséggel zárta utóbbi két BL-meccsét, de így is csak akkor juthat tovább, ha Marseille-ben legyőzi az OM-et.


A másik találkozón a Besiktas az első félidőben vezetést szerzett Tello révén, ezt Taiwo még kiegyenlítette. Ám az utolsó percekben a brazil Bobo góljával a török csapat nyert, s még maradt reménye az utolsó forduló előtt a továbbjutásra. Igaz, ehhez nyernie kellene Portóban.

A csoport
Besiktas-Marseille 2-1
Liverpool-Porto 4-1
A csoport állása: 1. Porto 8 pont, 2. Marseille 7, 3. Liverpool 7, 4. Besiktas 6.


A Chelsea Trondheimben alaposan visszavágott a Rosenborgnak az első mérkőzésen elkövetett "szemtelenségért". Didier Drogba két, a brazil Alex és Joe Cole egy-egy gólt lőtt. A londoni Kékek a sima győzelemmel továbbjutottak, de a Rosenborg sem esett ki, sőt őrzi a második helyet. A második továbbjutó hely az utolsó körben, Gelsenkirchenben egymás ellen játszó Schalke és Rosenborg között dől majd el.



A Valencia kiesett, miután a harmadik hazai mérkőzését sem tudta megnyerni. A spanyolok a Schalke ellen 55 percen keresztül emberhátrányban játszottak Albelda kiállítása után.

B csoport
Rosenborg-Chelsea 0-4
Valencia-Schalke 0-0
A csoport állása: 1. Chelsea 11 pont, 2. Rosenborg 7, 3. Schalke 5, 4. Valencia 4


A C csoportban a forduló előtt a harmadik és a negyedik helyen álló csapat is győzött, így még mind a négy gárda esélyes a továbbjutásra. Az Olympiakosz mind a három idegenbeli mérkőzésén legalább két gólt szerzett, s a legutóbbi kettővel nyerni tudott a római Olimpiai Stadionban.

Goran Pandev ugyan vezetést szerzett a Laziónak az első félóra végén, de az argentin Luciano Galletti öt perccel később egyenlített. A második félidőben két szerb döntött: Predrag Djordjevics, a BL-ősz egyik legjobb előkészítője ezúttal a korábban a Lazióban is szerepelt Darko Kovacsevicset hozta elhibázhatatlan helyzetbe.

A Real Madrid gyenge mérleget tud felmutatni általában a német csapatok ellen vívott mérkőzésein, s az utóbbi időben gyengén szerepel idegenben. Ezeket tudva talán nem bomba meglepetés a brémai veresége - de azért jegyezzük meg, a Werder négy kulcsjátékosa nélkül érte el ezt a sikert. Rosenberg, Sanogo és Hunt szerezte a hazaiak, Robinho és Van Nistelrooy a vendégek góljait. A Real Madrid 1-0-nál és 3-1-nél szerzett gólt.



C csoport
Werder Bremen-Real Madrid 3-2
Lazio-Olympiakosz 1-2
A csoport állása: 1. Real Madrid 8 pont, 2. Olympiakosz 8, 3. Werder Bremen 6., 4. Lazio 5


Fantasztikus mérkőzést játszott egymással a Sahtar és a Celtic Glasgowban. A brazilok köré épített ukrán "bányászok" Brandao révén az ötödik percben előnyt szereztek, de a Celtic a 45- és a 92. percben is gólt szerzett. Jarosik az első, a csereként beállt Massimo Donnati a második játékrészt zárta le góljával. A skótok éppen úgy a találkozó hajrájában harcolták ki a győzelmet, mint a Milan elleni hazai meccsükön.



Mivel korábban a Sahtar két góllal megverte a Celticet Donyeckben, még az ukránok sem estek ki. Ha a Celtic kikap Milánóban, ők pedig megverik a Benficát, kilenc ponttal tovább tudnak jutni.

A Milan már továbbjutott, s a klubvilágbajnokságra, Japánba való indulása előtt (már jövő kedden!) aligha rángatja majd az istrángot a Celtic ellen. Alighanem a kulcsembereket Carlo Ancelotti pihentetni fogja. Rossz helyzet - a Sahtar szempontjából. A lisszaboni mérkőzés góljait Pirlo (15. perc) és Maxi Perreira (20. perc) szerezték.



D csoport
Benfica-AC Milan 1-1
Celtic-Sahtar 2-1
A csoport állása: 1. Milan 10 pont, 2. Celtic 9, 3. Sahtar 6 pont, 4. Benfica 4

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×