eur:
393.85
usd:
367.98
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Thorpe attól fél, örökre rajta marad a dopping bélyege

Ian Thorpe, ötszörös olimpiai bajnok úszó úgy érzi, nevét sohasem tudja tisztázni a doppingvádak alól.

"Boldog voltam, amikor lezárult ez az ügy, de igazából ennek nem lett még vége, és soha nem is lesz" - mondta a már visszavonult ausztrál úszó, akiről márciusban egy francia lap írta azt, hogy egy tavaly májusban adott mintájában a normálisnál lényegesen magasabb tesztoszteron-, epitesztoszteron- és luteinszintet mutattak ki.

Az esetet az Ausztrál Doppingellenes Hatóság (ASADA) is vizsgálta, de a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) nem indított eljárást Ian Thorpe ellen. Cornel Marculescu, a FINA igazgatója november elején azt mondta: nem áll rendelkezésre elég bizonyíték az úszó ellen egy fegyelmi eljárás megkezdéséhez.

Ian Thorpe megkönnyebbülve vette tudomásul, hogy az eset véget ért, de úgy érzi, hírnevét sohasem tisztázhatja teljesen.

"A nevemet örökké elhomályosítja ez az eset, külföldön még jobban, mint itthon. Ez valami olyan, amit együtt kell élnem" - hangsúlyozta 25 éves, tizenegyszeres világ- és ötszörös olimpiai bajnok úszó.

Thorpe némileg szomorú amiatt, hogy nem vehet részt a jövő évi pekingi olimpián, de kiemelte: nem bánta meg, hogy tavaly a visszavonulás mellett döntött. "Boldog és elégedett vagyok azzal, amivel jelenleg foglalkozom, és azzal, ahol az életem most tart."

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×