MACS: minden olimpikont legalább négyszer ellenőriznek az olimpia előtt

InfoRádió / MTI
2007. november 27. 18:46
A Magyar Antidopping Csoport vezetőjének közlése szerint minden magyar olimpikont legalább négyszer ellenőriznek Peking előtt.

Tiszeker Ágnes, a nemzeti doppingellenes szervezet vezetője elmondta: a jövő augusztusi olimpiáig folyamatosan végeznek ellenőrzéseket, az idén például az év végéig 806 tesztelést hajtanak végre a csoport szakemberei állami megrendelésben.

A Magyar Antidopping Csoport vezetője külön kiemelte: az olimpikon sportolók hollétéről folyamatosan tudniuk kell a doppingellenőröknek. Mint mondta: a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség három hónapra előre kéri be a holtartózkodásra vonatkozó adatokat.

Tiszeker Ágnes hozzátette: ha a sportoló mulasztásából 18 hónap alatt valakit három alkalommal nem találnak az ellenőrök az általa bejelentett helyen, az illető doppingvétséget követ el és fegyelmi eljárás indul ellene.

A sportolót az ellenőrök akár a lakásán is felkereshetik, de nem ez a cél, a MACS szakemberei inkább az edzőtáborokat, a válogatott edzéseket preferálják, mert semmiképpen sem akarják magánéletükben zaklatni a versenyzőket - emelte ki Tiszeker Ágnes.