Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Fradi: közel nyolcmilliárd forintot fektetne be az angol cég, fiatal angolok érkezhetnek

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kevin McCabe, az angol Sheffield United labdarúgócsapatának tulajdonosa sikeres pályázat esetén akár 30 millió eurót (7,8 milliárd forintot) is hajlandó lenne fektetni a ferencvárosi futballklubba.

"Kétféle irányban gondolkodunk a klub megerősítése kapcsán. Először is, szükséges egy megfelelő utánpótlásbázis kialakítása, e mellett az edzők és a szakmai stáb munkájára kell odafigyelni, valamint az első csapatnak minden feltételt biztosítani kell. A másik vonal, hogy a Ferencvárost egy jó üzleti vállalkozássá tegyük, új lehetőségeket fedezzünk fel benne, amiket visszaforgathatunk a futballba" - nyilatkozta Kevin McCabe Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

A brit üzletember vezette ingatlan-befektető cégcsoport, a Scarborough terveiben szerepel egy új stadion felépítése - vagy a jelenlegi felújítása -, konferenciatermek, éttermek, kiszolgáló-, valamint szórakoztató egységek nyitása is.

A végső cél az, hogy a Ferencváros öt éven belül önellátó lehessen, erre mintegy 25-30 millió eurót (6,5-7,8 milliárd forint) költenének.

"Mi csak a megfelelő hátteret szeretnénk biztosítani, a Ferencváros legyen csak a magyaroké" - mondta Kevin McCabe arra az újságírói kérdésre válaszolva, hogy ő lehet a zöld-fehérek tulajdonosa.

Az angolok korábban kétszer is pályáztak a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) által kiírt, hat plusz két hektáros Üllői úti ingatlan-együttesének értékesítésére, ám eddig eredménytelenül próbálkoztak.

"Sajnos, Magyarországon teljesen más rendszerben működnek ezek a dolgok, hiszen amíg Angliában a legjobb pályázat beadójával egyeztet az állam az árról, addig azt itt az állam szabja meg. Úgy gondolom, nagyon nagy hiba lenne olyasvalakinek eladni a területet, aki esetleg nem ért a labdarúgáshoz" - tette hozzá McCabe.

Rieb György, a FTC elnöke elmondta: a következő pályázat beadási határideje december 17., a 400 millió forintos ajánlattételi biztosítékot viszont már december 3-ig be kell fizetni - erre készek az angolok -, ezt követően pedig december 21-én várható döntés.

Kevin McCabe hozzátette: amennyiben a tender ismét eredménytelenül zárulna, akkor is tovább próbálkoznak.

Brit pályázati siker esetén az első pozitív jeleket már január környékén érezhetnék a ferencvárosi szurkolók, hiszen a tervek szerint 3-5 fiatal angol játékossal erősítenék meg Csank János vezetőedző keretét.