eur:
393.74
usd:
364.99
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Az angolok már páholyban ülnek, a többiek melléjük vágynak

Az ötödik forduló következik a Bajnokok Ligája csoportkörében. A Manchester United és az Arsenal mellé várhatóan több gárda is csatlakozik, és már egy körrel a zárás előtt bebiztosítja a továbbjutását.

A Barcelona már egy döntetlennel is biztos továbbjutó - függetlenül a hatodik körtől -, ám nem lesz könnyű dolga a francia bajnok ellen. A katalánok idegenbeli formája meg sem közelíti a hazait, ezért okkal tartanak a meccstől. Ráadásul a csapat francia csatára, Thierry Henry sérülése miatt biztosan nem léphet pályára.

Jó hír ellenben a Barca hívei számára, hogy Ronaldinho, aki kihagyta a Recreativo elleni, szombati bajnoki mérkőzést, visszakerült a keretbe. Valószínűleg játszik is, míg Henryt a fiatal Bojan Krkic pótolja.

A Lyon az utóbbi hetekben jó formába lendült, sokkal jobba, mint a két csapat első mérkőzése idején volt. Mindez, persze, a Barcelona ellen nem garancia a sikerre, különösen, hogy a leggólerősebb csatár, Karim Benzema megsérült a szombati, a Rennes elleni bajnoki mérkőzésen.

Alain Perrin, a Lyon edzője szerint, ha a mérkőzést hétfőn rendezték volna, a válogatott csatár biztosan nem játszik. Kedd estére talán jobb állapotban lesz.

A VfB Stuttgart számára már tét nélküli az utolsó két mérkőzés, a német bajnok semmiképpen nem tud előrelépni a negyedik helyről. Mario Gomez, a csapat házi gólkirálya megsérült a mellén (!) a hétvégi bajnoki mérkőzésen, fölösleges lenne kockáztatni a játékát.

E csoport
Stuttgart-Rangers
Lyon-Barcelona
A csoport állása: 1. Barcelona 10 pont, 2. Rangers 7, 3. Lyon 6, 4. Stuttgart 0

A Manchester United már továbbjutott, és győzelemmel a csoportelsőséget is bebiztosítja. Sir Alex pihentetni kívánja néhány kulcsemberét.

John O'Shea, Darren Fletcher és Tomasz Kuszczak bekerül a kezdőcsapatba, sőt valószínűleg Nemanja Vidics is játszik, a szombaton megsérült Gerard Pique helyén. A két portugál, Nani és Cristiano Ronaldo, a tervek szerint, pályára lép korábbi klubja ellen.

A csoport másik találkozóján a Dinamo Kijev a tartalékos AS Romát fogadja. Az olaszok három sérült kulcsjátékosuk, Francesco Totti, Simone Perrotta és Philippe Mexés nélkül lépnek pályára.

Ha a Man United legyőzné a Sportingot, a Roma az ukrajnai mérkőzés eredményétől függetlenül továbbjutó. Természetesen, ha a Farkasok nyernének Kijevben, a Sporting akár nyerhet is az Old Traffordon.

F csoport
Dinamo Kjev-AS Roma
Manchester United-Sporting CP
A csoport állása: 1. Manchester United 12 pont, 2. AS Roma 7, 4. Sporting CP 4, 4. Dinamo Kijev 0.


A G csoportban kusza a helyzet: ha például, a CSZKA Moszkva pontokat venne el a PSV-től, a Fener és az Inter az egymás elleni találkozójuktól függetlenül továbbjut. Ráadásul a csoport (jelenlegi) első és második helyezettje úgy lép majd pályára a San Siróban, hogy már tudja, miként végződött a moszkvai mérkőzés.

A már Milánóba érkezett Fenerbahce vezetőedzője, a brazil Zico - maga is játszott hajdanán a Serie A-ban, az Udinese színeiben, nem mellékesen sokkal erősebb klubot érdemelt volna - azt mondta az újságíróknak, hogy megpróbálja majd rábeszélni honfitársát, Adrianót, hogy, ha elhagyja az Intert, válassza a Fenert. Tudni kell: a Flamengo egykori csatárcsillagának a klub legendája, vagyis Zico volt a gyermekkori példaképe.

G csoport
Internazionale- Fenerbahce
CSZKA-PSV
A csoport állása: 1. Inter 9 pont, 2. Fenerbahce 8, 3. PSV 4, 4. CSZKA 1


Az Arsenal már továbbjutott, Arsene Wenger nem is titkolja, tartalékos csapatot küld pályára Sevillában. A sérült Alekszandr Hleb, Robin van Persie és Abou Diaby el sem utazott Andalúziába, de nem játszik William Gallas és Emmanuel Adebayor sem.

Az egyik csatár Nicklas Bendtner lesz, akire immár érdemes külön is figyelnünk: a magyar válogatott ellenfele lesz a világbajnoki selejtezőkön. Ha a Sevilla vagy a Steaua pontot szerez kedd este, az UEFA-kupa-győztes már a hatodik fordulótól függetlenül továbbjut.

H csoport
Steaua- Slavia
Sevilla-Arsenal
A csoport állása: 1. Arsenal 10 pont, 2. Sevilla 9, 3. Slavia 4, 4. Steaua 0.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×