eur:
393.81
usd:
365.57
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A Roma, az Inter, a Barca és a Sevilla is továbbjutott a BL-ben - videók

Az Inter bejutott a legjobb 16 közé a labdarúgó Bajnokok Ligájában, mivel hazai pályán 3-0-ra nyert a Fenerbahce ellen. Szintén nyolcaddöntős a Roma, miután Vucsinics vezérletével 4-1-re diadalmaskodott a Dinamo Kijev otthonában. A Sevilla az Arsenal elleni 3-1-es sikerrel biztosította helyét a következő körben. A Lyon 2-2-es döntetlent játszott a Barcelona ellen, így a katalán együttes is nyolcaddöntős lett. A Manchester United továbbra is száz százalékos.

Huszonhét gól esett a Bajnokok Ligája nyolc kedd esti mérkőzésén, az Arsenal és a Manchester United mellé négy csapat, a Barcelona, a Roma, az Inter és a Sevilla lépett előre, a "továbbjutottak klubjába". A hatodik csoportkörben még a Rangers és a Lyon, illetve a Fenerbahce és a PSV küzd majd a továbbjutásért.

A Barcelona Ronaldinho nélkül kezdett Lyonban, de még a brazil csillaggal sem szerzett volna gyorsabban gólt. A 3. percben ugyanis már vezetett, Messi, Krkic és Iniesta akciójából utóbbi pontos lövéssel vette be Vercoutre kapuját. A Lyon hamar kiegyenlített: Juninho Pernambucano 35 méteres szabadrúgása után a labda elment a védők (és a helyezkedő, sőt Fred esetében vélhetően lesen helyezkedő támadók) között, s bepattant Victor Valdez kapujába.

A félidő hátralévő része nyílt, több helyzetet is hozó játékkal telt, a legnagyobb esélye a franciáknak volt - egykori játékosuk, az immár a Barcelonát erősítő Abidal azonban a gólvonalon állva mentett.

A második félidő elején a Krkic által kiharcolt büntetőt Lionel Messi gólra váltotta, s ezzel eldőlt a mérkőzés: attól kezdve a katalánok irányítottak, függetlenül attól, hogy a teljes második félidőt a lelátóra száműzött Frank Rijkaard irányítása nélkül játszották végig.

Nem tudták kihúzni, ugyanis a hajrában Keita (éppen Abidallal szemben) kiharcolt egy tizenegyest, amit Juninho belőtt.


A másik találkozó még fordulatosabb volt. A Rangers Adam révén vezetést szerzett, ezt a Stuttgart brazilja, Cacau a félidő utolsó akciójából kiegyenlítette. A mexikói Pardo a második félidőben a "svábokat" juttatta előnyhöz, ám a Kékek a csapatkapitányuk, Barry Ferguson révén kiegyenlítettek. Az utolsó szó a román Maricáé volt, 3-2-re nyert a Stuttgart. A Barcelona továbbjutott, s veresége ellenére a Rangers is csak akkor esik ki, ha az utolsó fordulóban, hazai pályán, kikap a Lyontól.

E csoport
Stuttgart-Rangers 3-2
Lyon-Barcelona 2-2
A csoport állása: 1. Barcelona 11 pont, 2. Rangers 7, 3. Lyon 7, 4. Stuttgart 3


A jelek szerint a Dinamo Kijev ahhoz elég erős, hogy bekerüljön a BL főtáblájára, de ahhoz már nem, hogy ott méltó vetélytársa legyen a többieknek. Másképpen: a Manchester United után a Romától is egy négyest kapott, szerzett pont nélkül zárta hazai szereplését. A mérkőzés főszereplője a montenegrói Vucsinics volt, aki két gólt is szerzett, ráadásul a harmadiknál is "besegített" Panuccinak. Az olaszok negyedik gólját Giuly, az ukránokét Bangoura lőtte.



A másik találkozón a Sporting, nagy meglepetésre, vezetést szerzett Abel révén a tartalékos Manchester United ellen, az angol bajnok azonban a második félidőben előbb döntetlenre mentette a mérkőzést a csereként beállt Carlos Tévez révén, majd a Sportingot egykori játékosa, Cristiano Ronaldo a 90. percben esett gólja "kivégezte". A Manchester United és a Roma is továbbjutott.


F csoport
Dinamo Kjev-AS Roma 1-4
Manchester United-Sporting CP 2-1
A csoport állása: 1. Manchester United 15 pont, 2. AS Roma 10, 4. Sporting CP 4, 4. Dinamo Kijev 0.


Moszkvában a PSV életben tartotta továbbjutási reményeit, miután Farfán fejes góljával 1-0-ra nyert a szétesően, gyengén futballozó CSZKA Moszkva ellen. Az oroszok, függetlenül hatodik mérkőzésüktől, kiestek, még az UEFA-kupában sem játszhatnak tovább.
Milánóban a Fenerbahce - a San Siróba "visszatérő" Roberto Carlosszal a soraiban - az első félidőben nagyon jól tartotta magát az Inter ellen.

A második félidő azonban az olasz bajnoké volt, a kék-feketék mindkét csatára, Julio Cruz és az influenzásan játszó Zlatan Ibrahimovic is gólt szerzett. "Ibrának" ez volt az ötödik gólja a sorozatban, vezeti a BL góllövőlistáját. Ráadásul a hajrában még a csereként beállt Jiménez is gólt lőtt - a szünetben kevesen gondolták volna, hogy három góllal nyer az Inter.

Az Inter megnyerte a csoportot, a Fener és a PSV között az utolsó forduló dönt. A törökök a CSZKA-t, a hollandok az Intert fogadják majd.



G csoport
Internazionale- Fenerbahce 3-0
CSZKA-PSV 0-1
A csoport állása: 1. Inter 12 pont, 2. Fenerbahce 8, 3. PSV 7, 4. CSZKA 1


Némi túlzással Arsene Wenger feladta a Sevilla elleni mérkőzést, miután egyébként is sok sérültjén kívül néhány egészséges kulcsjátékosát is otthon hagyta. Noha az Arsenal szerzett vezetést a Sánchez Pizjuán Stadionban a horvát-brazil Eduardo da Silva révén, a Sevilla túl jó csapat ahhoz, hogy ekkora előnyt kapjon. Keita, majd a nagy formában lévő Luis Fabiano még az első félidőben fordított.

A második játékrész is az UEFA-kupa-győztesé volt, sőt Kanouté a 89. percben belőtte a saját maga által kiharcolt tizenegyest. A Sevilla sikere érdektelenné tette a másik találkozó eredményét. Az Arsenalnak ez volt az első veresége tétmérkőzésen a 2007-20108-as szezonban.



A Steaua Badea a 12. percben szerzett góljával vezetett, majd a Slavia 12 perccel a mérkőzés vége előtt, Senkerik révén, kiegyenlített. Az Arsenal és a Sevilla továbblépett, a Slavia tavasszal az UEFA-kupán folytathatja nemzetközi szereplését.

H csoport
Steaua- Slavia 1-1
Sevilla-Arsenal 3-1
A csoport állása: 1. Sevilla 12 pont, 2. Arsenal 10, 3. Slavia 5, 4. Steaua 1
.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×