eur:
392.71
usd:
366.34
bux:
66745.39
2024. április 25. csütörtök Márk

Del Piero újra a régi

Veszített a Bolton (ellen) a Manchester United, míg az összes közvetlen vetélytársa győzni tudott. Ronaldo visszatért a Milanba, de nem ő nyerte meg a meccset a Cagliari ellen. Del Piero a hajrában lőtt két góljával régi önmagát idézte. Két magyar három gólt szerzett a német Bundesligában. Botlott, de első maradt a Real Madrid Spanyolországban. A hétvége futballösszefoglalója.

Anglia: a Manchester United veresége jelentette a forduló meglepetését. A Bolton 1978 decembere óta először győzte le a Vörös Ördögöket. Gary Megsonnak, a hazaiak új menedzserének ez volt az első győzelme a csapatával, egyébként meg a Bolton először nyert, a MU először veszített augusztus óta bajnoki mérkőzésen.

A játékvezető az első félidő végén felküldte a tribünre a működését kritizáló Sir Alex Fergusont. A skót lovag utólag nagyon bánta, hogy pihentette a mérkőzésen Cristiano Ronaldót. Wayne Rooney sérülése miatt hagyta ki a meccset.

A Liverpool menedzsere, Rafa Benítez az utóbbi időben hadban áll a klub tulajdonosaival - de azok az eredménybe nem köthettek bele. A Vörösök idegenben 3-0-ra verték a Newcastle-t, Gerrard, Kuyt és Babel góljával. Gerrardot, miként Derbyben a Chelsea válogatott játékosait megállás nélkül fütyülte a közönség - reakcióként a Háromoroszlánosok szerdai, Eb-selejtezőbeli kudarcára.

A Chelsea is nyert, Didier Drogba és Petr Cech nélkül, John Terry ellenben visszatért a csapatba. A gólokat Salomon kalou és Shaun Wright-Phillips szerezték. Essien az utolsó negyedórára állt be, de annyit sem játszott végig, az utolsó másodpercekben ugyanis, ütés miatt, piros lapot kapott.

A Manchester City, bár csak a 90. percben szerezte meg győztes gólját, hazai pályán továbbra is lenyűgözően szerepel: nyolc mérkőzésből nyolc győzelem a mérlege. A listavezető Arsenal Gallas és Rosicky a 84. és a 85. percben szerzett egy-egy találatával gyűrte le a Wigant.

14. forduló
Newcastle-Liverpool 0-3
Arsenal-Wigan 2-0
Bolton-Manchester United 1-0
Manchester City-Reading 2-1
Birmingham-Portsmouth 0-2
Middlesbrough-Aston Villa 0-3
Everton-Sunderland 7-1
Derby-Chelsea 0-2
Vasárnap
West Ham-Tottenham 1-1
Fulham-Blackburn 2-2
Az élcsoport: 1. Arsenal 33 pont (13), 2. Manchester United 30, 3. Manchester City 29, 4. Chelsea 28, 5. Liverpool 27 (13)
Olaszország: az Inter csak saját szurkolói előtt játszott a majdnem szomszédvárnak számító, bergamói együttes ellen. David Suazo kezdett ezúttal az egyik csatárposzton, meg is szerezte a maga gólját. A másik hazai gól Júlio Cruz nevéhez fűződött, az Atalanta Floccari révén szépített 0-2-nél, a 39. percben. A 87. percben a milánói csapatba beszállt az augusztusi, budapesti válogatott mérkőzés óta hiányzó, Marco Materazzi.

Nyert az AS Roma is, noha csak nagyon nehezen. A 90. percben Cristian Panucci szerezte meg a találkozó egyetlen gólját. A jobbhátvéd, pontosan egy héttel azután, hogy az olasz válogatott színeiben, ugyancsak a 90. percben eldöntötte a skótok elleni Eb-selejtezőt, újra az utolsó pillanatban talált a kapuba.

A Fiorentina erejéből csak döntetlenre futotta Reggio Calabriában, a Napoli Marcelo Zalayeta duplájával verte meg a Cataniát. Az uruguayi csatár már hat gólnál jár a bajnokságban. Garics György az utolsó negyedórában játszott a nápolyiaknál.

Ismét győzött idegenben a Milan. Pedig a Cagliari már a negyedik percen vezetést szerzett Aquafresca góljával, ráadásul Kaka a 44. percben kihagyott egy büntetőt. A második játékrész azonban a piros-feketéké volt, előbb Alberto Gilardino kiegyenlített, majd Andrea Pirlo, a 86. percben, megszerezte a győztes találatot is. Ronaldo végigjátszotta a mérkőzést, május óta ez volt az első tétmeccse.

A Juventus felugrott a második helyre, miután Trezeguet és Iaquinta egy-egy góljával már az első félidőben eldöntötte a Palermo elleni mérkőzést. A harmadik és az ötödik gólt Del Piero, a negyediket Marchionni lőtte.

13. forduló
Szombat
Genoa-AS Roma 0-1
Inter-Atalanta 2-1
Vasárnap
Reggina-Fiorentina 0-0
Udinese-Siena 2-0
Livorno-Sampdoria 3-1
Napoli-Catania 2-0
Cagliari-Milan 1-2
Empoli-Torino 0-0
Lazio-Parma 1-0
Juventus-Palermo 5-0
Az élcsoport: Inter 28 (12), 2. Juventus 25, 3. AS Roma 25 (12), 4. Udinese 25, 5. Fiorentina 24
Németország: két magyarnak is jó napja volt a hétvégén a Bundesligában szereplő honfitársaink közül. Hajnal Tamás és Huszti Szabolcs is csapata legjobbjai közé tartozott, mindketten gólt szereztek (Huszti kettőt is.) Más kérdés, hogy ameddig a Karlsruhe nyert, a Hannover kikapott.

Hajnal Tamás még pénteken győzelemre vezette újonc csapatát, a Dárdai Pált is szerepeltető Hertha ellen. A magyar válogatott középpályás kifejezetten látványos góllal járult a sikerhez.

Huszti Szabolcs kiharcolt egy büntetőt, majd azt értékesítette, aztán a második félidőben lőtt még egy gólt. Ám ez sem volt elég a győzelemhez, a Kevin Kuranyi vezérelte Schalke ellen.

Mind a három "nagycsapat" nyerni tudott. A Bayern München góljait két nyári szerzemény, Klose és Ribéry szerezte, az iráni-német Dejagan 0-2-nél szépített. A Werder Bremen bő egy órán át gól nélkül állt Cottbusban, aztán Diego büntetőből lőtt, illetve Mosquera akcióból szerzett góljával begyűjtötte a három pontot.

Vasárnap követte két vetélytársa példáját a Hamburger SV is: a Rostock elleni, "Hanza-rangadón" Rafael van Vaart és Ivica Olic góljával győzött.

14. forduló
Péntek
Karlsruhe-Hertha BSC 2-1
Szombat
Bayern München-Wolfsburg 2-1
Energie Cottbus-Werder Bremen 0-2
Bayer Leverkusen-Duisburg 4-1
Hannover-Schalke 2-3
Eintracht Frankfurt-Stuttgart 1-4
Bochum-Bielefeld 3-0
Vasárnap
Hamburg-Rostock 2-0
Nürnberg-Dortmund 2-0
Az élcsoport: 1. Bayern M. 31, 2. Werder Brmeen 30, 3. Hamburg 30, 4. Karlsruhe 26, 5. Leverkusen 24.

4


Spanyolország: a Villarrealnak köszönheti a Real Madrid, hogy döntetlenje ellenére maradt listavezető: a Sárga Tengeralattjáró sem tudott nyerni. A Barcelona a mérkőzés hajrájában tekintélyesre növelt különbséggel győzött, s közelebb lépett az előtte állókhoz.

A Real Madrid gyorsan vezetést szerzett a Murcia ellen Robinho góljával, s azt követően az első félidőben inkább a játékosok testi épsége, mintsem a vezetés megtartása miatt kellett izgulnia a klub híveinek. A második játékrészre azonban nagyon visszaesett a Madrid, a Murcia nemcsak hogy kiegyenlített, de a hajrában a győzelmet is megszerezhette volna. A Real Madrid egyébként 10 emberrel zárta a mérkőzést, miután Guti, az idény során nem először, piros lapot kapott.

A sérült és fáradt Ronaldinho nélkül felálló Barcelona nehezen törte fel a Recreativo Huelva védelmét, ám aztán gyorsan eldöntötte a három pont sorsát. A 64. percben Gaby Milito, a 66. percben Bojan Krkic szerzett gólt, míg a végszó a tizenegyesét értékesítő Lionel Messié volt.

A Villarreal Nihat révén vezetést szerzett a meglepően masszív újonc, az Almería ellen, de nem tudta meg is nyerni a mérkőzést. A vendégek gólját Negredo szerezte. Két találkozó is 4-3-ra végződött: a sok gólt szerző, de sokat is kapó Atlético legyőzte a Valladolidot, s a Levante is nyert a Betis ellen. Utóbbi, vagy legalábbis az, hogy a Levante négy szerzett gólig jutott, meglepetés.

13. forduló
Szombat
Barcelona-Recreativo 3-0
Sevilla-Real Mallorca 1-2
Murcia-Real Madrid 1-1
Vasárnap
Villarreal-Almería 1-1
Osasuna-Espanyol 1-2
Atlético Madrid-Real Valladolid 4-3
Athletic Bilbao-Deportivo 2-2
Levante-Betis 4-3
Racing-Valencia 1-0
Zaragoza-Getafe 1-1
Az élcsoport: 1. Real Madrid 29, 2. Villarreal 28, 3. Barcelona 27, 4. Espanyol 25, 5. Atlético 24.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hosszas huzavonát követően az amerikai képviselőház végül elfogadta az Ukrajnának szánt gigantikus, mintegy 60,8 milliárd dollárnyi segélycsomagot. A hírek szerint a nyugati fegyverek gyorsan a frontra érkezhetnek, hozzájárulva ezzel az ukrán csapatokat érintő súlyos ellátási problémák enyhítéséhez. Kijev azonban egy olyan nehézséggel küzd, amelyen nem tud segíteni Washington sem, ez pedig a harcoló alakulatokat érintő létszámhiány gondja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×