eur:
393.53
usd:
368.08
bux:
66455.06
2024. április 25. csütörtök Márk

Talmácsi: "Idén már motorra nem fogok ülni, az biztos"

Bő két héttel világbajnoki sikere után már az új motorját tesztelte Spanyolországban Talmácsi Gábor, akinek pénteken megjelent Az életem 200 felett című könyve. A gyorsasági motoros világbajnokság nyolcadliteres géposztályának idei győztese az év hátralévő részében pihenni szeretne, mert úgy érzi, rá fér.

Hogyan sikerült az új motor tesztje?

Mindenképpen sikeres teszt volt. Az új motor - a 2008-as - erősebb, mint a régi, de még meg kell szelídíteni. A kanyarokban még vannak problémák, kanyarbejáratnál nem úgy érzem a motort, ahogy azt kellene, egyszer el is vesztettem a motort. A földre kerültem, de nincs semmi bajom, szerencsére. Egyszer a motor adta meg magát, de azt gondolom, hogy ezek a tapasztalatok kellettek a tökéletesítéséhez. Remélem, hogy jövőre az időjárás jobban kedvez majd nekünk, mint most Jerezben.

Mikor tesztelnek legközelebb?

Január közepén. Addig szeretném magam kicsit kipihenni, feltöltődni, sok gyümölcsöt enni, könnyű ételeket, és talán egy meleg helyre elutazni, kikapcsolódni és felkészülni a következő szezonra.

Úgy tűnik, hogy a jobb keze nem tökéletes. Mi a probléma vele?

Sajnos ez egy régi sérülés. 2004-ben eltört a kezem, ez a mai napig hátráltat, leginkább a kézfogásoknál. A motoron amúgy nem szokott fájni, a fékezésnél és a gázadásnál nincs semmi probléma, de ez egy hosszú távú baj, amit nehéz kezelni. Most újabb vizsgálatokra van szükség, hogy pontosan kiderítsék, van-e újabb hajszálrepedés a kézfejemben. Jelenleg az orvosok nem ajánlják az operációt. Azt gondolom, hogy jövőre rendben lesz minden.

Vasárnap lesz az évzáró bulija a Syma-csarnokban. Utána jöhet a pihenés?

Nem teljesen, mert még a könyvem promotálásával fogok foglalkozni, ami elég sok utazást jelent. Az ország különböző pontjain látogatok el könyvesboltokba. Idén már motorra nem fogok ülni, az biztos. Most tervezzük, hogy hova utazom el a családommal. Remélem, hogy ez a kikapcsolódás olyan jó lesz, hogy januárban új lendülettel, új motivációkkal a leggyorsabb köröket fogom futni.

Ha már a könyvét szóba hozta, fel tudja becsülni, hogy mennyi munka van benne?

Nem. Ez egy álom, hogy itt van a kezemben. El sem hiszem. Szerencsére idén, a futamok között pontosan megtaláltam az összhangot, hogy mennyi időt fordítsak a könyv elkészültére, és arra, hogy a fizikai állapotom a megfelelő legyen. Nem volt könnyű, sokszor a repülőn dolgoztam azzal, hogy felmondjam az anyagot, leírjam, átnézzem, de nagyon sok külső segítséget kaptam. Ezért nagyon hálás vagyok a kiadómnak, a menedzseremnek, szüleimnek, barátaimnak és másoknak, akik segítettek.

Szokott álmodni a valenciai futamról?

Sokszor, amikor ki akarok kapcsolódni, akkor visszanézem. Ugyan tudatosult bennem, hogy világbajnok vagyok, de az elmúlt napokban lehetőségem volt arra, hogy letöltsem az internetről különböző nyelveken. Megnéztem már olaszul, magyarul két különböző kommentátorral és angolul is, mondanom sem kell, fantasztikus élmény.

Már gondolkodik a címvédésen?

Mindenképpen. Ha meg kellene fogalmazni a jövő évi céljaimat, akkor ez az. De olyan messze van még a jövő év vége! Addig még szeretnék egy kicsit szórakozni, bulizni, mert rám fér.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Gyenge az amerikai gazdaság, ütik a tőzsdéket

Gyenge az amerikai gazdaság, ütik a tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×