eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Matthäus: "A magyar labdarúgás egy romhalmaz"

Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya szerint az Európa-bajnoki selejtezők kudarca után a honi futball irányítóinak és a szövetségi kapitánynak is le kell mondania.

"A magyar válogatott hatodik lett az egyik leggyengébb selejtezőcsoportban, története során soha nem szerepelt ilyen rosszul. Ez olyan katasztrófa, amely után mindenkinek, akinek köze volt ehhez a szégyenhez, azonnal távoznia kell" - mondta a német szakember.

"Nagyon szomorú vagyok, hogy így alakult a helyzet, de én már két évvel ezelőtt megmondtam, hogy a magyar szövetség új vezetése Kisteleki István elnökkel és az elnökséggel nem a futballért dolgozik, nem hozzátesz, hanem kivenni akar belőle. Törvényszerű volt a nemzeti csapat kudarca és az sem véletlen, hogy a magyar-horvát Európa-bajnoki pályázat egyetlen szavazatot sem kapott. A futball nem egy bonyolult dolog. Aki sokat és jól dolgozik, az élvezheti annak a megérdemelt gyümölcsét, aki csak beszél és nem csinál semmit, az pedig megkapja méltó büntetését."

Lothar Matthäus szerint az MLSZ és a kapitány félrevezette a közvéleményt, ugyanis azt hirdették, hogy elkezdődött a fiatalítás, közben pedig azok a játékosok kaptak lehetőséget, akiket már ő felfedezett.

"Fülöp Márton, Juhász Roland, Huszti Szabolcs, Tőzsér Dániel és Priskin Tamás nálam volt először kerettag, többségük az én irányításom alatt mutatkozott be a nemzeti együttesben. Tehát semmi újítás nem történt a távozásom óta" - mondta a német edző.

"A magyar labdarúgás jelenleg egy romhalmaz, fölötte pedig keselyűként köröznek az elnökségi tagok, akik igyekeznek a szemétdombból kihalászni a nekik hasznos darabokat, de semmit sem tesznek az újjáépítésért. Szomorú vagyok, mert a játékosok és a szurkolók nem ezt érdemlik, de amíg nem kerül egy új, tisztességes vezetés az MLSZ élére, addig a magyar futball sem lép előre" - hangsúlyozta Lothar Matthäus.

"Nálam nem fordulhatott volna elő, hogy 3-0-ra kikapunk Moldovában. Ha mégis megesett volna ez a szégyen, akkor én gyalog küldtem volna haza a játékosokat. Mi is szenvedtünk vereséget, játszottunk rosszul, de irányításom alatt egyszer sem alázták meg a magyar válogatottat" - tette hozzá a szakember, aki 2004. február 18. és 2005. december 18. között volt magyar szövetségi kapitány.

Az MLSZ reagálása szerint amikor a német tréner átvette a szakmai munka irányítását, akkor Magyarország a 72., távozásakor pedig a 74. helyen állt a nemzetközi szövetség világranglistáján. Várhidi Péterrel egy év alatt a 76.-ról az 52. helyre lépett előre a nemzeti együttes.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×