eur:
393.3
usd:
367.96
bux:
65878.39
2024. április 24. szerda György

Magyarok "rangadója" a Bundesligában

Két magyar középpályás találkozójával kezdődik a Bundesliga hétvégi fordulója: Hajnal Tamás csapata Dárdai Pál Hertháját fogadja. Angliában az Arsenal Cesc Fabregas nélkül áll ki a Wigan ellen. Olaszországban Ronaldo végre visszatér a Milan csapatába. Spanyolországban ezúttal a két óriás közül a Madridra vár nehezebb feladat, mégis a Barcelona öltözőjében nagyobb a "tűz". Érdekességek a legerősebb négy labdarúgó-bajnokság hétvégi meccsei előtt.

Angliában a listavezető Arsenal a Wigant fogadja. Ha nyer, ez lesz Arsene Wenger 250. bajnoki sikere az angol élvonalban. A Premier League-ben egyébként mindössze négyszer találkozott eddig a két gárda, az Arsenal minden meccset megnyert.

Az Ágyúsok immár sorozatban 19 találkozó óta veretlenek az angol bajnokságban. Soraiból ezúttal hiányzik majd az egy meccsre eltiltott Cesc Fabregas.

A Chelsea a Derby County vendége lesz. A hazai csapat elveszítette legutóbbi három bajnokiját, a Chelsea ellenben megnyerte legutóbbi három idegenbeli bajnoki mérkőzését.

Amióta Premier League-nek hívják az angol élvonalat, a Chelsea minden meccsét megnyerte Derbyben.

A Manchester Unitedra sem vár nagyon nehéz feladat: a vergődő Bolton ellen lép, igaz idegenben, pályára. Tavaly a Vörös Ördögök 4-0-ra nyertek a Bolton vendégeként - Wayne Rooney, aki most sérült, akkor mesterhármast lőtt.

Anglia, 14. forduló
Newcastle (11.)-Liverpool (5.)
Arsenal (1.)-Wigan (19.)
Bolton (18.)-Manchester United (2.)
Manchester City (3.)-Reading (12.)
Birmingham (15.)-Portsmouth (6.)
Middlesbrough (17.)-Aston Villa (8.)
Everton (9.)-Sunderland (16.)
Derby (20.)-Chelsea (4.)
Vasárnap
West Ham (10.)-Tottenham (14.)
Fulham (13.)-Blackburn (7.)


A korábbi félelmek nem igazolódtak be, folytatódik az olasz bajnokság. Az Inter szombaton az Atalantát fogadja. Christian Chivu, a csapat román védője sérült, játéka kétséges.

Ellenben könnyen elképzelhető, hogy visszatér a csapatba az augusztusban Budapesten megsérült Marco Materazzi. A bergamói csapatot nem kísérhetik el szurkolói a közeli Milánóba.

Az AS Roma Genoában lép pályára. Totti játéka továbbra is erősen kétséges, mint ahogy Taddei, Aquilani és Andreolli is hiányzik majd. A Genoa 1995 óta nem tudott nyerni a Roma ellen.

A Milan vasárnap Szardínia szigetén játszik, a Cagliarival. Ronaldo szinte biztosan pályára lép, de valószínűleg csak a második félidőben. A válogatott mérkőzések miatt szünetben a Cagliari edzőt váltott: Nedo Sonetti tért vissza a piros-kékekhez.

Olaszország, 13. forduló
Szombat
Genoa (12.)-AS Roma (4.)
Inter (1.)-Atalanta (6.)
Vasárnap
Reggina (18.)-Fiorentina (2.)
Udinese (5.)-Siena (16.)
Livorno (19.)-Sampdoria (8.)
Napoli (9.)-Catania (10.)
Cagliari (17.)-Milan (11.)
Empoli (20.)-Torino (13.)
Lazio (15.)-Parma (14.)
Juventus (3.)-Palermo (7.)
Spanyolországba ezúttal sem jut rangadó, mindössze két olyan mérkőzés játszanak a Primera Divisiónban, amelyen a táblázat első felébe tartozó csapatok találkoznak.

A listavezető Real Madrid a Murcia vendége lesz - természetesen győzelmi esélyekkel. Ugyanakkor a válogatott mérkőzések utáni fordulókban mindig nehezebb a rengeteg válogatott játékost szerepeltető Madrid helyzete.

A csapat az utóbbi három idegenbeli bajnokijából kettőt elveszített. Van Nistelrooy és Robben is bekerült az utazó keretbe, Schuster szinte a legerősebb csapatát küldheti pályára. A Murcia szeptember vége óta mindössze egy mérkőzését tudta megnyerni, utóbbi hat meccsén egy gólt szerzett.

A Barcelonában kisebb belső feszültséget okozott Edmílson tévéinterjúja. A brazil világbajnok szerint akadnak olyanok az öltözőben, akik csak a pénztárcájukat akarják hizlalni. Szavait erős kritikával illették spanyol válogatott csapattársai.

A mérkőzésen egyébként várhatóan játszik a könnyebben sérült Ronaldinho is - a hazai pályán még százszázalékos katalán együttesnek nem okozhat gondot a gyenge Recre legyőzése.

Spanyolország, 13. forduló
Szombat
Barcelona (3.)-Recreativo (17.)
Sevilla (10.)-Real Mallorca (9.)
Murcia (13.)-Real Madrid (1.)
Vasárnap
Villarreal (2.)-Almería (16.)
Osasuna (15.)-Espanyol (5.)
Atlético Madrid (6.)-Real Valladolid (14.)
Athletic Bilbao (12.)-Deportivo (18.)
Levante (20.)-Betis (19.)
Racing (7.)-Valencia (4.)
Zaragoza (8.)-Getafe (11.)


A tíz hónappal ezelőtt elbocsátott Felix Magath ellenfélként tér vissza a müncheni AllianzArenába. A Wolfsburg talán "rosszkor" játszik a Bayernnel, ugyanis a bajnoki cím első számú esélyese három forduló óta nem nyert, s a kéthetes szünet leteltével szeretne ismét az idény elején tapasztalt formában futballozni. A Bayernnek egyetlen hiányzója lesz: a brazil védő, Lúcio megkezdi négy mérkőzésre szóló eltiltása letöltését.

Hajnal Tamás 48 órával a görögök elleni Eb-selejtező után ismét tétmecset játszik: a Karlsruhe már péntek este pályára lép, a berlini Herthát fogadja. Győzelmi esélyekkel, ugyanis a fővárosi gárda eddig hatból mindössze egy idegenbeli mérkőzését tudta megnyerni. Mind Hajnalt, mind a berlini Dárdai Pált a kezdő csapatba jelölte edzője.

Huszti Szabolcs együttesére, a Hannoverre nem vár könnyű feladat: a táblázaton közvetlenül mögötte álló Schalkét fogadja. A Hannover az utóbbi öt évben mindössze egyszer tudta legyőzni a királykékeket, akik ezúttal az Asamoah, Kuranyi, Halil Altintop csatárhármassal támadnak majd.

Németország, 14. forduló
Péntek
Karlsruhe (4.)-Hertha (8.)
Szombat
Bayern (1.)-Wolfsburg (11.)
Energie Cottbus (18.)-Werder Bremen (2.)
Bayer Leverkusen (5.)-Duisburg (17.)
Hannover (6.)-Schalke (7.)
Eintracht Frankfurt (10.)-Stuttgart (9.)
Bochum (12.)-Bielefeld (14.)
Vasárnap
Hamburg (3.)-Rostock (15.)
Nürnberg (16.)-Dortmund (13.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Olcsó modelleket lengetett be a Tesla, széttépik a részvényt

Olcsó modelleket lengetett be a Tesla, széttépik a részvényt

Már korábban is ismert volt, hogy az idei nem a Tesla éve lesz, hiszen lassuló eladásokkal küzd a cég, miközben igyekszik új termékeket bevezetni és ezzel új növekedési korszakot indítani. A vállalat problémáit az is jelzi, hogy az idei évben több mint 40 százalékot zuhant a cég részvényárfolyama, jelentősen alulteljesítve az S&P 500 indexet. A befektetői félelmek beigazolódtak a vállalat első negyedéves gyorsjelentésével, gyakorlatilag minden fontosabb soron visszaesésről számolt be a cég, ráadásul az elemzői várakozásokat is alulmúlta. Az árfolyam ennek ellenére mégis több mint 13 százalékot emelkedett a gyorsjelentést követően, miután a cég újabb ígéreteket tett a jövőbeli olcsóbb járműveivel kapcsolatban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×