eur:
393.36
usd:
366.8
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Capellót kivéve senki sem akar angol szövetségi kapitány lenni?

A legesélyesebbnek tartott jelöltek sorra elutasítják, hogy az angol labdarúgó-válogatott kispadjára üljenek. Eddig egyedül Fabio Capello mondta, hogy érdekelné a feladat. Közben felvetődött Jürgen Klinsmann és Alan Shearer neve is.

A szurkolók által a csütörtökön leváltott Steve McClaren helyére követelt José Mourinho kizárta, hogy elvállalná az angol szövetségi kapitányi posztot.

A Chelsea korábbi menedzsere közeli barátainak azt mondta, hogy nem érdeklődik a feladat iránt, mert inkább a spanyol bajnokság valamelyik élcsapatánál vállalna munkát. Ismerőse szerint a portugál szakvezető egyelőre kivár, hogy a Barcelonánál vagy a Real Madridnál üresedik-e meg előbb a kispad.

O'Neill nemet mondott

Egy másik esélyesnek vélt utód-jelölt, Martin O'Neill is sietve kiemelte: nem akarja elhagyni klubját, az Aston Villát.

"Ezt a munkát akarom folytatni, és véget akarok vetni a találgatásoknak. Elkötelezett vagyok a jelenlegi feladatom mellett, és szeretem ezt a munkát, noha a szövetségi kapitányi poszt is fantasztikus lehetőség" - mondta az 55 éves észak-ír szakember, aki hozzátette: még a közepén tart a birminghami klubnál elkezdett munkának.

Az Aston Villa tulajdonosa, az amerikai Randy Lerner korábban kijelentette, hogy elengedné a csapattól az edzőt.

A sajtóban felvetődött nevek közül a Newcastle trénere, Sam Allardyce és a West Ham edzője, Alan Curbishley is elzárkózott a megkeresés elől, míg Mark Hughes éppen pénteken írt alá új szerződést a Blackburnnel.Lippit még nem hívták

Az olasz együttessel 2006-ban világbajnoki címet szerzett Marcello Lippi nem zárta ki, hogy érdekelné a feladat, de úgy vélekedett, nem fogják felkérni.

"Eddig nem hívtak. Ha ez megtörténne, meglátnánk, mi lenne. Ugyanakkor nem hiszem, hogy megkeresnének, mert korábban rendre elutasítottam az angliai ajánlatokat" - nyilatkozta az 59 éves tréner.

Cappello: "Mindig vonzottak a nehéz feladatok"

A jelöltek sorozatos visszalépésével Fabio Capello, a Milannal, a Romával és a Real Madriddal is bajnoki címig jutó tréner lett a legnagyobb esélyes. Az olasz szakember nem zárkózott el, sőt, azt mondta, érdekelné a kihívás.

"Ez egy nagyon érdekes feladat, és engem mindig vonzottak a nehéz feladatok" - nyilatkozta az olasz közszolgálati televíziónak Fabio Capello.

A 61 éves tréner azt hitte, hogy José Mourinho el fogja fogadni az angol szövetségi kapitányi posztot, ám mivel a portugál ezt cáfolta, Capellónak megnőttek az esélyei.Német edző az angol kispadon?

Közben egy némileg váratlan név is került a pakliba: Jürgen Klinsmanné. A német válogatott volt kapitányát a Bayern München elnöke, a német futball legnagyobb alakja, Franz Beckenbauer ajánlotta.

"Ideális lenne a feladatra. Nagyon világos elképzelései vannak, amelyeket végre is tud hajtani. Tudja, hogy mit akar, remekül beszél angolul, és nagy tisztelet övezi a Tottenhamnél töltött évek miatt" - vélekedett a Császár.

"Három éve lenne, hogy a 2010-es világbajnokságig egy új csapatot formáljon, és ő nem törődne a régi csomaggal" - mondta Franz Beckenbauer arra utalva, hogy Klinsmann nem félne kihagyni néhány nagy öreget a csapatból.

Shearer udvariasan visszakozik

Egy korábbi kiváló labdarúgó, Alan Shearer is esélyes a posztra, noha maga az érintett ezen meglepődött.

"Több jelölt is van, akik tapasztaltabbak nálam" - mondta a tavaly visszavonult futballista.

4

Angol jelölt még a Portsmouth menedzsere, Harry Redknapp, valamint a Háromoroszlánosok utánpótlás-csapatát irányító Stuart Pearce is. Szintén felvetődött a már 2006-ban is csábított Luiz Felipe Scolari, a portugál nemzeti együttes brazil kapitányának neve, ám őt nem lenne könnyű leigazolni.

Brian Barwick, az angol szövetség (FA) igazgatója elismerte, hogy a döntés előtt kikéri az angol élklubok menedzsereinek, Alex Fergusonnak és Arsene Wengernek a véleményét.

Az angol kapitányi posztot megbízottként korábban ellátó Howard Wilkinson úgy véli, rossz üzenete van, ha külföldi trénert választ az FA. "Mennyire lenne ez ösztönző a fiatal angol edzők számára" - tette fel a kérdést.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×