A Honvédé lett a Bozsik-stadion

Infostart
2007. november 22. 14:14
E heti ülésén a kispesti önkormányzat megszavazta a Bozsik-stadion átadását a Honvéd család részére.

A XIX. kerület múlt év végén kérte meg a magyar államtól a sportlétesítmény tulajdonjogát, s a kormány tavaszi döntése alapján Kispest önkormányzata nevében Gajda Péter polgármester szeptemberben vehette át a stadiont a Sportfólió Kht.-tól és a Kincstári Vagyoni Igazgatóságtól.

A helyi testület mostani döntésével pedig végre hivatalosan is az aréna használóinak tulajdonába került a létesítmény, természetesen nagyon szigorú kritériumokkal, melyek többek közt garantálják, hogy hosszú távon is csak sportcélra használható a stadion.

"Köszönjük a minisztériumnak, a kispesti önkormányzatnak, köszönjük mindenkinek - mondta a döntésről George F. Hemingway, a Budapest Honvéd FC tulajdonosa. - Reméljük, eddigi munkánkkal rászolgáltunk a bizalomra, és Kispest, illetve a Honvéd-tábor a jövőben is büszke lehet ránk. Most, hogy csapatunknak megvan az otthona, kötelességünk, hogy az utánpótlásnak is megfelelő bázist találjunk. Reméljük, ebben a folyamatban is számíthatunk mindenkire, aki szereti a Budapest Honvédot."