eur:
393.5
usd:
364.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A világbajnoké után az Európa-bajnok skalpjára tör a magyar válogatott

Körülbelül 25-27 ezer néző előtt játszik ma este a magyar labdarúgó-válogatott a Puskás Ferenc Stadionban, utolsó selejtezőjén a 2008-as torna előtti sorozatban. Ha nyer, negyedik lesz a csoportban, ha döntetlent játszik, ötödik, ha kikap, marad hatodik. Az ellenfél a csoportgyőztes címvédő, Görögország.

Várhidi Péter válogatottja a címvédő ellen bizonyíthatja, hogy csak kisiklás volt a kisinyovi vereség a csapat életében. Ezt kivéve 2007 őszén a válogatott eddig minden mérkőzését megnyerte, emlékezetes, hogy a világbajnok Olaszországot is legyőzte barátságos mérkőzésen.

Az ellenfél most egy másik címvédő, a legutóbbi kontinensbajnokság győztese, Görögország. A dél-európai válogatott ellen legutóbb az 1988-as Eb selejtezőin tudott nyerni a magyar válogatott, mérlege (15 mérkőzésből 7 vereség, 5 döntetlen) erősen negatív.

A görögök számára már nincs tét

Mindazonáltal a görögök számára e találkozónak már nincsen tétje, nem is jött el Budapestre a sérült Szeitaridiszen kívül Dellasz és Gumasz sem. Igaz, a többi nagymenő, így a Bundesliga legutóbbi gólkirálya, Gekasz, az Interben is szerepelt Kirjakosz, a Benficában futballozó Kacuranisz, a Mallorca tagja, Baszinasz, valamint a George Clooneyra hasonlító kapus, Nikopolidisz játékra kész. Otto Rehhagel, a válogatott német szövetségi kapitánya hat Európa-bajnokot (Nikopolidisz, Kapszisz, Jannakopulosz, Baszinasz, Karagunisz, Kacuranisz) hozott magával.

Az este 20.15-kor kezdődő mérkőzésre Várhidi Péter alaposan megváltozatja a Moldovában szerepelt alapcsapatát. Az ott eltiltása miatt hiányzó Juhász Roland, valamint a felépült Vass Ádám visszakerült a kezdők közé. Az eltiltott csapatkapitányt, Gera Zoltánt Buzsáky Ákos pótolja, Dzsudzsák Balázs helyén Halmosi Péter kezd majd. A kezdő tizenegy: Fülöp - Szélesi, Vaskó, Csizmadia, Vanczák - Vass, Tőzsér - Buzsáky, Hajnal, Halmosi - Priskin.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×