eur:
394.8
usd:
371.31
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Simán kikapott a Várhidi-csapat Chisinauban

A magyar labdarúgó-válogatott roppant kínos, 3-0-ás vereséget szenvedett Moldova vendégeként az Európa-bajnoki selejtezősorozat utolsó előtti játéknapján. A hazaiak kapusa remekelt, míg Hajnal Tamás betlizett.

Lendületesen kezdte a mérkőzést Várhidi Péter szövetségi kapitány együttese, igaz, a hazaiak már az 5. percben veszélyeztettek egy védelmi megingás után.

Egy perccel később viszont Priskin Tamás kis híján vezetést szerzett, de Gera Zoltán beívelése után a csatár közeli fejesét bravúrral védte a moldávok kapusa.

Nem kegyelmeztek

Ezután a házigazdák átvették a játék irányítását, ennek pedig hamar meglett az eredménye. A 12. percben Bugajev - a chisinaui szurkolóknak mindenképpen tetszetős csellel - becsapta Csizmadia Csabát és Vanczák Vilmost, majd nagy gólt lőtt.

Bő tíz perccel később Josan egy gyönyörű átlövéssel duplázta meg a hazaiak előnyét. Fülöp Mártonnak ezúttal esélye sem volt hárítani.

Vass és Juhász nagyon hiányzott

A magyar válogatott pontatlanul, ritmustalanul játszott, a Hajnal-Gera fazonszabász páros igen halvány volt, Priskin fejesét leszámítva helyzetet sem tudott kialakítani. A sérült Vass Ádám robotolása nagyon hiányzott, és az eltiltott Juhász Roland magabiztossága is hiányzott a védelemből.

Moldova válogatottja nem tartozik az európai középmezőnybe sem, nem csoda, hogy Várhidi Péter már a 38. percben kettős cserét hajtott véget: az ellenfél támadásait kis hatékonysággal szűrő Tőzsér Dániel, Vadócz Krisztián duó helyett Buzsáky Ákos és Balogh Béla lépett pályára.

A hazai kapus kivédte Geráék szemét

A második félidőre nagyobb akarással jött ki a magyar válogatott, de Stanislav Namasco kapus remek napot fogott ki, Dzsudzsák Balázson, Buzsákyn és Gerán is kifogott. Igaz, egyszer Fülöp Mártonnak is nagyot kellet védenie.

Az utolsó húsz percben a Dzsudzsák helyére beállt Feczesin Róberttel rohamozta a hazaiak kapuját a magyar válogatott, de ez is kevés volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×