Elbert: Veszélyes, ha fenyegetik és zsarolják a doppingellenőröket

Infostart
2007. november 15. 15:04
A sportállamtitkár szerint nagyon veszélyes a magyar sportra, ami Kovács Ágnes ügye miatt a doppingellenőrökkel történik. Elbert Gábor szerint érzelmileg zsarolják a doppingellenőröket, aminek az lehet a következménye, hogy a jövőben azok esetleg elmennek bizonyos ügyek mellett. Az államtitkár úgy véli, hogy minden élsportolónak, így Kovács Ágnesnek is be kell tartani a szabályokat.

A sportolóknak nem csak edzeni és versenyezni kell, hanem számos, a versenyszabályokon túli előírásnak is meg kell felelniük - mondta az InfoRádiónak a sportállamtitkár Kovács Ágnes olimpiai bajnok úszónő ügyére utalva.

Elbert Gábor kifejtette, hogy a sportolóknak be kell számolniuk arról, mikor hol vannak, és ha a doppingellenőrök felkeresik őket, akkor hiteles mintát kell szolgáltatniuk.

A sportállamtitkár szerint veszélyes, ha fenyegetik, érzelmileg zsarolják a magyar doppingellenőröket, akik a világ egyik legjobb csapatát alkotják, és eddig soha nem volt probléma a munkájukkal.

Érthetetlen és veszélyes a magyar sportra, ha támadás éri a doppingellenőrök munkáját - hangsúlyozta Elbert Gábor.

A doppingellenőrök a munkájukat végzik, ám ha csalással vádolják őket, ha el akarják bizonytalanítani őket, akkor a következő problémás alkalommal mérlegelni fognak, hogy elengedjék-e a versenyzőt - vélekedett a sportállamtitkár.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást