Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Olasz futballbotrány: vizsgálják az áldozat barátait

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az arezzói ügyészség vizsgálatot indított az ellen a négy személy ellen, akik egy autóban utaztak a vasárnap lelőtt Lazio-szurkolóval, Gabriele Sandrival. A négy drukkert azzal gyanúsítják, hogy a tragédia helyszínéül szolgáló autópálya-pihenőben megtámadták a Juventus híveit, s gyakorlatilag ez vezetett társuk halálához.

Az eddigi vizsgálatok alapján a parkolóban összesen négy autó volt, kettőben a római, kettőben pedig a torinói alakulat szimpatizánsaival, a hatóságok szerint 18 személy vett részt az incidensben.

A kiérkező rendőrök egyike, Luigi Spaccarotella először leadott egy figyelmezető lövést a levegőbe, a második golyó azonban - állítása szerint véletlenül - az autó üvegén áthatolva eltalálta Sandrit.

"A testvérem barátai elleni vizsgálattal a rendőrség csak el akarja hárítani magától a felelősséget" - mondta az áldozat bátyja, Cristiano Sandri. A család jogi képviselője közben súlyos vádakkal illette Spaccarotellát.

"Nyújtott karral lőtt a rendőr"

"Nem igaz, hogy véletlenül sült el a fegyvere. Nyújtott karral lőtt az autó felé, amelyben Gabriele éppen aludt. Õ nem is vett részt az összetűzésben" - hangsúlyozta.

A rendőr ellen emberölés vádjával folyik a nyomozás.

A Sandri-család Giuliano Amato belügyminisztert is élesen kritizálta. "Le kellene mondania" - mondta Cristiano Sandri.

Temetés délután

Szerdán több száz ember rótta le kegyeletét az elhunyt ravatalánál Róma központjában. Giancarlo Abete, az Olasz Labdarúgó Szövetség elnöke, Giovanna Melandri sportminiszter és Walter Veltroni római polgármester egyaránt részvétét fejezte ki az áldozat szüleinek. A temetés szerdán délután lesz, több ezer ember részvételére számítanak.

A hétvégi tragédia után Olaszország-szerte zavargások törtek ki a stadionokban és a futballpályák környékén, az erőszakos cselekményekkel összefüggésben eddig huszonöt szurkolót állított elő az olasz rendőrség, hat drukkert Tarantóban, nyolcat Milánóban, hetet Bergamóban, négyet pedig Rómában fogtak el.