Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Olasz futballbotrány: nem célzott senkire a rendőr

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Véletlenül sült el a pisztolya - állítja az a rendőr, aki egy autópálya-pihenőben lelőtte a Lazio labdarúgócsapatának egyik drukkerét.

"Először leadtam egy figyelmeztető lövést a levegőbe, a második lövés futás közben magától dördült el" - nyilatkozott a rendőr a Corriere della Sera című lapnak, hangsúlyozva, hogy senkire sem célzott. "Tönkretettem magam, összetörtem két családot, a fiúét és a magamét" - tette hozzá.

Az újság emlékeztet arra, hogy az előírások szerint a 31 éves rendőrnek az első figyelmeztetés után vissza kellett volna tennie fegyverét a tokjába.

Az áldozat családja szándékos emberölésről beszél

Vincenzo Giacobbe, Arezzo rendőrkapitánya korábban elmondta: két kocsival végeztek ellenőrzést a pihenőhelyen, amikor kiáltozást hallottak az autópálya túloldaláról.

"Az egyik rendőrnek ekkor az az ötlete támadt, hogy figyelmeztető lövést ad le. Ebben a pillanatban az egyik autó, amely öt szurkolót szállított, elindult, az egyik golyó pedig eltalálta a nyakán Gabriele Sandrit" - elevenítette fel a történteket.

A lemezlovasként dolgozó, 26 éves áldozat családjának ügyvédje szerint szándékos emberölés történt.

A rendőrt hétfő délután gyilkosság vádjával őrizetbe vették, Antonio Manganelli rendőrfőnök pedig azt ígéri, kiderítik a teljes igazságot.

Elhalasztott mérkőzések

Az országszerte kibontakozó zavargások miatt biztonsági okokból elhalasztották az AS Roma-Cagliari és az Internazionale-Lazio mérkőzést, míg az Atalanta-Milan összecsapás a hetedik percben félbeszakadt. Este több százan megrohamozták a római Olimpiai Stadiont, valamint Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) szomszédban lévő székházát.

A tömeg betörte az épület ablakait, a bent tartózkodók - a biztonsági szolgálat alkalmazottai - pedig elbarikádozták magukat. Korábban az ultrák megtámadtak egy rendőrőrsöt is, autókat és autóbuszokat törtek össze.

A római összecsapások után az ANSA hírügynökség szerint negyven rendőr illetve csendőr részesült orvosi ellátásban. A legsúlyosabban az a rendfenntartó sérült meg, akinek a máját ütötték meg egy vasrúddal. Az anyagi kár legalább százezer euró.