eur:
394.16
usd:
365.34
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Olasz futballbotrány: nem célzott senkire a rendőr

Véletlenül sült el a pisztolya - állítja az a rendőr, aki egy autópálya-pihenőben lelőtte a Lazio labdarúgócsapatának egyik drukkerét.

"Először leadtam egy figyelmeztető lövést a levegőbe, a második lövés futás közben magától dördült el" - nyilatkozott a rendőr a Corriere della Sera című lapnak, hangsúlyozva, hogy senkire sem célzott. "Tönkretettem magam, összetörtem két családot, a fiúét és a magamét" - tette hozzá.

Az újság emlékeztet arra, hogy az előírások szerint a 31 éves rendőrnek az első figyelmeztetés után vissza kellett volna tennie fegyverét a tokjába.

Az áldozat családja szándékos emberölésről beszél

Vincenzo Giacobbe, Arezzo rendőrkapitánya korábban elmondta: két kocsival végeztek ellenőrzést a pihenőhelyen, amikor kiáltozást hallottak az autópálya túloldaláról.

"Az egyik rendőrnek ekkor az az ötlete támadt, hogy figyelmeztető lövést ad le. Ebben a pillanatban az egyik autó, amely öt szurkolót szállított, elindult, az egyik golyó pedig eltalálta a nyakán Gabriele Sandrit" - elevenítette fel a történteket.

A lemezlovasként dolgozó, 26 éves áldozat családjának ügyvédje szerint szándékos emberölés történt.

A rendőrt hétfő délután gyilkosság vádjával őrizetbe vették, Antonio Manganelli rendőrfőnök pedig azt ígéri, kiderítik a teljes igazságot.

Elhalasztott mérkőzések

Az országszerte kibontakozó zavargások miatt biztonsági okokból elhalasztották az AS Roma-Cagliari és az Internazionale-Lazio mérkőzést, míg az Atalanta-Milan összecsapás a hetedik percben félbeszakadt. Este több százan megrohamozták a római Olimpiai Stadiont, valamint Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) szomszédban lévő székházát.

A tömeg betörte az épület ablakait, a bent tartózkodók - a biztonsági szolgálat alkalmazottai - pedig elbarikádozták magukat. Korábban az ultrák megtámadtak egy rendőrőrsöt is, autókat és autóbuszokat törtek össze.

A római összecsapások után az ANSA hírügynökség szerint negyven rendőr illetve csendőr részesült orvosi ellátásban. A legsúlyosabban az a rendfenntartó sérült meg, akinek a máját ütötték meg egy vasrúddal. Az anyagi kár legalább százezer euró.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×