Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nem kísérhetik el az olasz ultrák a csapatot az idegenbeli találkozókra

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A jövőben a helyi rendőrkapitányok stadionon kívüli rendbontás esetén is elrendelhetik egy olasz bajnoki labdarúgó-mérkőzés elhalasztását vagy félbeszakítását, többek között erről határozott a Belügyminisztérium hétfői rendkívüli ülésén.

Ezenkívül a vendégcsapatok ultrái nem kísérhetik el kedvenceiket az idegenbeli találkozókra.

Március 1-től a kluboknak saját biztonsági szolgálatot kell alkalmazniuk azokra a hazai meccseikre, melyekre több mint 7500 néző kíváncsi a helyszínen. Szintén tavasztól minden egyesületnek névre szóló szurkolói kártyát kell kiadnia és az ultrák is csak ezzel juthatnak belépőhöz.

A hétvégi botránysorozat miatt az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) felfüggesztette a másod- és harmadosztályú bajnokság küzdelmeit.

Giancarlo Abete FIGC-elnök bejelentése szerint a felfüggesztés egyelőre a mostani hétvégére vonatkozik. Az élvonalbeli pontvadászatot azért nem kellett ilyen szankcióval sújtani, mert Serie A-ban egyetlen mérkőzés sem lesz a héten, hiszen a világbajnok válogatott Európa-bajnoki selejtezőt játszik szombaton Skóciában.

Arról is döntés született, hogy a hétvégi rendbontások miatt az elsőosztályú Atalanta és a harmadosztályú Taranto stadionjának azon részeit be kell zárni, ahol az ultracsoportok állandó helye van.