eur:
393.81
usd:
365.57
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Nehéz mérkőzés előtt Hajnal csapata - hétvégi futballajánló

Angliában a manchesteri csapatokra várnak a legnehezebb mérkőzések, Spanyolországban a Real Madrid a Mallorcát fogadja, de a nagy rangadó a Villarealé és a Sevilláé, Olaszországban az Interhez megy a Lazio, Németországban pedig egyenesen az ősz legizgalmasabb fordulója vár a csapatokra. Előrejelzés a legerősebb európai futballbajnokságok hétvégi mérkőzéseire.

A Premier League hétvégi párosításából - ha a bajnoki helyezéseket vesszük alapul - két, akár rangadónak is minősíthető mérkőzést érdemes kiemelni. A Manchester United a hatodik helyen álló Blackburn Roverst fogadja, míg városi riválisa, a City a Portsmouth-nál vendégeskedik.

A Blackburn kulcsemberei meglehetősen nagy, s nem is biztos, hogy indokolt önbizalommal nyilatkoztak a mérkőzésük előtt. Brad Friedel, a Rovers amerikai kapusa egyenesen azt állította, Dwight Yorke és Andy Cole távozása óta a mostani a legerősebb Blackburn.

A 36 éves kapus, illetve két középső védője, Chris Samba és Ryan Nielsen által vezényelt hátsó alakzat az egyik legszilárdabb az angol élvonalban, mindössze 9 gólt kapott eddigi 11 mérkőzésén. Játszott már a nagy csapatok közül az Arsenallal (1-1), a Chelsea-vel (0-0), a Liverpoollal (0-0) és a Manchester Cityvel (1-0), s egyiktől sem kapott ki.

Most ellenben minden korábbinál nehezebb dolga lesz, hiszen az ellenfél az elmúlt hat mérkőzésén 22 gólt szerzett Man United, a menedzser, Mark Hughes egykori csapata. Hughes nagyon bízik fiatal középpályásában, David Bentleyben, aki másfél évvel ezelőtt, 2006 februárjában, mesterhármast lőtt bajnoki mérkőzésen a Unitednek.
Sir Alex Ferguson el sem tudja képzelni, hogy ne folytatódjon a Vörös Ördögök győzelmi sorozata. Egyetlen új sérültje van, Edwin van der Sar a Dinamo Kijev elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen megsérült, Tomasz Kuszczak véd helyette.

A Manchester City hibátlan hazai mérlegének köszönheti eddigi remek szereplését, ezért aztán nem valószínű, hogy három ponttal gazdagodik a hétvégén. Igaz, a Portsmouth meg inkább idegenben veszélyes, a Fratton Parkban egyszer játszott igazán jól ősszel, amikor 7-4-re verte a Readinget.

Sven-Göran Eriksson nagyszerű munkát végzett eddig a Cityvel - s ezt megerősítette Thaksin Shinawatra, a klubelnök is. Az egykori thaiföldi miniszterelnök szerint csodálatra méltó, hogy a svéd edző milyen gyorsan egybegyúrta a különböző helyekről érkezett játékosokat.

Anglia, 13. forduló
Szombat
Sunderland (15)-Newcastle (10)
Derby (20)-West Ham (11)
Liverpool (7)-Fulham (13)
Vasárnap
Birmingham (14)-Aston Villa (9)
Chelsea (4)-Everton (8)
Manchester United (2)-Blackburn (6)
Bolton (19)-Middlesbrough (16)
Tottenham (17)-Wigan (18)
Portsmouth (5)-Manchester City (3)
Hétfő
Reading (12)-Arsenal (1)Felettébb érdekes a Primera División hétvégi párosítása: mindössze két olyan mérkőzést rendeznek, amelyen mindkét csapat a bajnoki tabella első felében áll. Az egyiken a Real Madrid a Mallorcát fogadja.

Kétségtelen, a két csapat legutóbbi találkozója a Bernabéuban nagyobb téttel bírt: június 17-én, a 2006-2007-es idény utolsó fordulójában a Madrid a Baleár-szigetekről érkezett gárdát legyőzve nyerte meg a bajnoki címet. A Mallorca 1-0-ra még vezetett, aztán a Madrid fordított 3-1-re.

Abban az időszakban, amikor még Samuel Eto'o is a Mallorcában futballozott, a csapat a Real Madrid mumusának számított. Ám a 2004-2005-ös idény óta nem tudott nyerni a Bernabéuban. Ugyanakkor figyelmeztető, hogy a Mallorca öt idegenbeli mérkőzéséből csak egyet veszített el 2007 őszén - igaz, élcsapattal vasárnap találkozik majd először.

A Madridnál Sergio Ramos ajánlata a főtéma: a válogatott védőt a Milan szeretné szerződtetni. A sevillai származású játékos egyelőre azt mondja, megtisztelő az ajánlat, de a Madridban akar játszani.

A hétvége mérkőzését alighanem a Villarreal és a Sevilla játssza. Mindkét csapat jó formában van, idegenben nyert nemzetközi kupamérkőzést Kelet-Európában. A Sárga Tengeralattjáró Villarrealban eddig (a Real Madrid kivételével) minden bajnoki ellenfelét, köztük a Barcelonát is elsüllyesztette 2007 őszén.

Csatára, Nihat nagy formában van: a legutóbbi fordulóban, az Atlético Madrid ellen két gólt szerzett, s csütörtökön a cseh Mlada Boleslav kapujába is betalált.

Spanyolország, 12. forduló
Szombat
Getafe (15)-Barcelona (2)
Valencia (4)-Murcia (11)
Vasárnap
Almería (15)-Atlético Madrid (5)
Espanyol (6)-Athletic Bilbao (12)
Betis (19)-Zaragoza (7)
Deportivo (14)-Racing (8)
Recreativo (18)-Osasuna (13)
Valladolid (17)-Levante (20)
Real Madrid (1)-RCD Mallorca (9)
Villarreal (3)-Sevilla (10)
Olaszországban a forduló rangadóját két, a hét közepén a Bajnokok Ligájában hazai győzelmet arató csapat, az Inter és a Lazio játssza a San Siróban. Roberto Mancini egykori csapata ellen vezeti majd a fekete-kékeket. A római csapat, a Werder elleni győzelemtől eltekintve, nincs jó formában, legutóbbi három bajnokiját elveszítette.

Mindkét csapatban nagyon sok a sérült. Figo kiesése csak fokozta Mancini gondjait, alig van hadra fogható középpályása. A csatársorban ellenben nagyobb a választék, Cruz, Crespo és Suazo is pályázik Az Ibrahimovic melletti helyre.

Az Inter és a Lazio az elmúlt években többször is látványos, gólokban gazdag mérkőzést vívott egymással, a legutóbbi szezonban, a San Siróban 4-3-ra nyert a bajnoki címig menetelő Inter.

A Milan Bergamóban lép pályára - győzelmi eséllyel. Idegenben az utóbbi hetekben nagyon jól szerepelt a Milan, a donyecki kirándulást is beleértve, a legutóbbi három fellépését 13-1-es gólkülönbséggel zárta.

Carlo Ancelotti szerint elképzelhető, hogy Ronaldo játszik majd, de azt nem ígérte, hogy a kezdő csapatban. Tervei szerint marad Gilardino az egyedüli csatár, a védelmet pedig Bonera, Nesta, Kaladze és Serginho alkotja.

Az előző idényben az Atalanta 2-0-ra megverte a Milant, a bergamói csapat egyébként veretlen még hazai pályán, igaz, utóbbi három meccsén, pályaválasztóként, döntetlent játszott.

Olaszország, 12. forduló
Szombat
Sampdoria (12)-Empoli (18)
Palermo (8)-Napoli (7)
Vasárnap
Inter (1)-Lazio (15)
Fiorentina (2)-Udinese (5)
Parma (14)-Juventus (4)
Atalanta (6)-Milan (9)
Torino (13)-Catania (10)
Reggina (20)-Genoa (11)
Siena (16)-Livorno (19)
AS Roma (3)-Cagliari (17)

4

A rangadók hétvégéje lesz a Bundesligában. A bajnok Stuttgartnál vendégeskedik az utóbbi időben kicsit megtorpant, az UEFA-kupát is beleértve, legutóbbi két mérkőzésén csak döntetleneket játszó Bayern München.

A Schalke kedden gól nélküli döntetlent játszott otthon a Chelsea-vel, ezek után csalódott lenne, ha kikapna a Hamburgtól. Igaz, továbbra is sok a sérültje a gelsenkircheni legénységnek.

Hajnal Tamás csapata, a Karlsruhe nagyon nehéz kirándulás előtt áll. Az idegenben szerzett pontokat tekintve második helyezett KSC Brémában lép pályára. A Werder a mezőny legjobb együttese, a hazai pályán elért eredmények alapján.

Dárdai Pál Herthája Huszti Szabolcs Hannoverjét fogadja. Szó sem lesz barátságos mérkőzésről, noha a két magyar játékos kiváló cimbora. Kettejük közül csak Husztit jelölte edzője a kezdőcsapatba.

Németország, 13. forduló
Péntek
Duisburg (17)-Bochum (13)
Szombat
Stuttgart (11)-Bayern (1)
Schalke (7)-Hamburg (2)
Werder Bremen (3)-Karlsruhe (4)
Hertha (10)-Hannover (5)
Dortmund (12)-Frankfurt (8)
Hansa Rostock (15)-Cottbus (18)
Vasárnap
Wolfsburg (9)-Leverkusen (6)
Bielefeld (14)-Nürnberg (16)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×