eur:
394.91
usd:
365.98
bux:
65152.53
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Megvizsgálják a teniszcsillagot, hogy kiderüljön, valóban megmérgezték-e

Tommy Haas orvosi vizsgálatoknak veti alá magát, hogy kiderüljön, valóban megmérgezték-e a tenisz Davis Kupa szeptemberi elődöntője alatt Moszkvában.

A német tenisz-szövetség szóvivője megerősítette, hogy Tommy Haas csütörtökön az Egyesült Államokba repült, hogy haj- és vérvizsgálatnak vessék alá.

A tesztekre amiatt van szükség, mert szerdán a német Davis Kupa-csapat egy másik tagja, Alexander Waske azt állította: elképzelhető, hogy versenyzőtársát megmérgezték a moszkvai mérkőzések alatt.

A párosspecialista játékos a Bild című lapnak azt mondta: nemrég a Davis Kupáról beszélgetett egy orosz sportmenedzserrel, aki megjegyezte, kár, hogy Haast megmérgezték. Amikor Waske azzal reagált, hogy vírussal küzdött Haas, a meg nem nevezett orosz menedzser megismételte, hogy megmérgezték a teniszezőt.

"Vannak olyan emberek, akik képesek ilyet elkövetni"

Waske továbbra is szkeptikus marad, de a menedzser azt mondta: "hidd el Alex, ismerem Moszkvát, vannak ott olyan emberek, akik képesek ilyen dolgokat elkövetni" - állítja a német sportoló.

Haas a párharc első napján még pályára lépett, de aztán súlyos gyomorpanaszai miatt nem tudta vállalni a folytatást. A németek 2-1-re vezettek az elődöntőben, de első számú játékosuk kiesése után a zárónapon a címvédő orosz válogatott fordítani tudott.

"A mai napig nem jöttem teljesen rendbe"

"Ha belegondolok, hogy milyen rosszul is voltam, elképzelhetőnek tartom, hogy ez történt. A mai napig nem jöttem teljesen rendbe" - mondta Haas, akit akkor alaposan megvizsgálták, de csak vírust kerestek a szervezetében.

A német csapat orvosa, Erich Rembeck szerint nem lesz orvosi bizonyíték, amely alátámaszthatja az állításokat.

"Amíg nincs bizonyíték a mérgezésre, és nem tudjuk, mennyire megbízhatók ezek az információk, ez az egész nem több, mint találgatás" - emelte ki a német szövetség szóvivője.

Hozzátette: a német csapat azért veszített a Davis Kupa elődöntőjében, mert az orosz együttes jobb volt akkor.

A Nemzetközi Tenisz-szövetség jelezte, hogy kivizsgálja az esetet.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×