eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Kovács Ágnes nem szolgáltatott elegendő mintát a doppingvizsgálaton

Nem szolgáltatott elegendő mintát egy múlt heti doppingellenőrzésen Kovács Ágnes olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó - tájékoztatott a Magyar Antidopping Csoport Kft. (MACS).

"2007. október 30-án versenyen kívüli, előre be nem jelentett doppingellenőrzés során Kovács Ágnes úszó 25 ml mennyiségű mintát szolgáltatott, mely az előírt minimum mennyiséget - 75 ml - nem érte el, és doppingellenőrzés céljából nem volt elfogadható. Ezt követően a további mintaszolgáltatást a sportoló, hivatalos elfoglaltságára hivatkozva megtagadta, és a megtagadás tényét írásban elismerte. A doppingellenőrzés során, a mintaszolgáltatás megtagadása, a hatályos jogszabályok és a WADA Kódex értelmében, doppingvétséget megalapozó magatartásnak minősül. A doppingvétség megállapítására az érintett sportág szakszövetsége jogosult, az előzetes felülvizsgálati eljárást követő dopping fegyelmi eljárást jogerősen lezáró határozatában" - áll a Tiszeker Ágnes ügyvezető igazgató által aláírt MACS-közleményben.

Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke a távirati iroda megkeresésére azt mondta, korai lenne ítéletet alkotni az ügyben. "Óva intek mindenkit, hogy elhamarkodott következtetésre jusson. Telefonon beszéltem Ágival, aki zokogott, s attól fél, hogy megkérdőjelezik az egész pályafutását. Megkértem, hogy péntek reggel a Napkeltében a nyilvánosság előtt mondja el, mi történt" - nyilatkozott az MTI-nek Gyárfás Tamás.

"Nem a mundér becsületét védem"

Gyárfás Tamás a Magyar Olimpiai Bizottság alelnökeként is hangsúlyozta, hogy a leghatározottabban támogatja a doppingellenes harcot, ugyanakkor vigyázni kell, hogy az ellenőrzést végzők se tévedjenek meg.

"Nem a mundér becsületét védem, de az ellenőrök a sport, a versenyek és a versenyzők tisztaságáért vannak, és nem ítészek, akik bárkivel szemben is érzéketlenül járhatnak el. Tudom, nehéz a feladat. Szigorúnak, de mégis emberségesnek kell lenniük. Ági megérdemli a tisztességes eljárást."

Az MTI szerette volna megtudni Kovács Ágnes véleményét is, de ő az esti órákig nem volt elérhető.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×