Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A FIFA is felfigyelt a pöttöm magyar focistára

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Hajnal Tamás remek teljesítményére a német és a magyar sajtón kívül a világ futballjának központjában, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségnél is felfigyeltek. Ezt bizonyítja, hogy a magyar válogatott középpályással terjedelmes interjút készített a FIFA honlapja.

A cikkben a Bundesliga idei szezonjának legnagyobb meglepetéseként említik, hogy a magyar játékos klubja, a Karlsruhe újonc létére a negyedik helyen áll.

"Sok oka van a jó szereplésnek. Remek csapatunk van, amelyben mindenki a legjobbját nyújtja a társaiért. Eddig egy adag szerencsénk is volt Tudjuk, mit akarunk elérni, az edzőnk pontosan megfogalmazta, mit vár el tőlünk. Igazi csapatszellem alakult ki, ami nem gyakori a Bundesligában" - mondta Hajnal Tamás.

A címlapon megjelent cikkben hosszasan elemzik a "pöttöm magyar támadó középpályás" pályafutásának eddigi állomásait: Hajnal Tamás fiatalon került ki a Schalke együtteséhez, de nem lett stabil kerettag.

Az újonc egyik legjobbja

Egy belgiumi kitérő után a Kaiserslautern hívta vissza Németországba, ám remek teljesítménye ellenére sem sikerült a feljutás. A Karlsruhe hívását elfogadva ismét a Bundesliga élvonalában szerepelhet, és nem is rosszul teszi ezt: három góllal és hat gólpasszal az újonc alakulat egyik legjobbja.

A siker azonban nem szállt a 26 éves labdarúgó fejébe, továbbra is szerényen nyilatkozik.

"Mindig a legjobbat akarom nyújtani a pályán. Tudom, hogy az edző száz százalékig megbízik bennem, és ezt a játékommal akarom meghálálni" - mondta Hajnal Tamás.

Elsődleges cél a bennmaradás

Az irányító hozzátette: nem téveszti meg a csapatot, hogy a negyedik helyről várják a folytatást. "Az elsődleges cél továbbra is bennmaradás. Ha ott zárnánk az idényt, ahol jelenleg is állunk, az hihetetlen lenne" - tette hozzá.

A klubsikerektől a válogatottbeli eredmények egyelőre elmaradnak - fogalmaz a FIFA honlapja. Hajnal az interjúban kifejti, hogy a "Málta elleni katasztrófa" után szemléletváltás történt a magyar válogatottnál, és a megfiatalított csapat jó úton halad.

"A válogatott együtt fejlődik, és egyre jobb eredményeket ér el. Ezt az utat kell követnünk, ha szebb jövőre vágyunk, és arra, hogy sikerül kijutni egy világversenyre" - hangsúlyozta Hajnal Tamás.