Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Élesedik a konfliktus az Arsenal és a Manchester United között

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Keményen bírálta az Arsenal menedzsere manchesteri kollégája javaslatát, miszerint maximalizálni kellene az egy klubban szerepeltethető külföldi játékosok számát. A Manchester United trénere azt is valószínűsítette, hogy a londoni klub tiltakozik majd leginkább javaslata ellen.

Sir Alex Ferguson elképzelése meglehetősen érdekes annak fényében, hogy mindössze négy angol játékost szerepeltetett az Arsenal elleni szombati rangadón, a nyáron pedig 40 millió fontot költött Carlos Tevez, Nani, Anderson és Tomasz Kuszcsak leigazolására, akik ugyancsak nem brit állampolgárok.

Minderre tekintettel az Ágyúsok menedzsere megjegyezte, hogy Sir Alex-nek talán figyelembe kellene vennie saját idegenlégiósainak érzéseit.

"Ez nem igazán elegáns dolog a saját külföldi játékosaival szemben. Nem lennék boldog, ha a Manchester United légiósa lennék, de ez nem az én felelősségem. Ha megnézik a United nyári igazolásait, meglehetősen sokat költöttek külföldi labdarúgókra" - fogalmazott Arsene Wenger.

A két patinás klub közötti konfliktust tovább szította egy kisebb incidens, amely a színfalak mögött zajlott a szombati találkozón az Arsenal stadionjában. Sir Alex Ferguson az Ágyúsok biztonsági eljárását kritizálta, míg a hazai klub részéről azt kifogásolták, hogy a Manchester biztonsági emberei nem működtek együtt velük.

Arsene Wenger szerda este a századik Bajnokok Ligája-mérkőzésen ül majd az Arsenal kispadján, és ennek apropóján megjegyezte, hogy komoly kihívás játékosai számára sorozatban nehéz mérkőzéseket játszani.

A legutóbbi fordulóban hazai pályán 7-0-ra legázolt Slavia Praha elleni találkozó azonban nem valószínű, hogy ezek közé tartozik, így a következő, igencsak zsúfolt időszak előtt - tizenhárom mérkőzés hat hét alatt - pihenteti Cesc Fábregast és Alexander Hlebet is, míg Kolo Touré és Tomas Rosicky sérülés miatt nem léphet pályára Prágában.