eur:
394.94
usd:
363.25
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József

A padlóról állt fel az Inter, továbbjutott az Arsenal és a Man United

A Barcelona hazai pályán, Henry és Messi góljával, 2-0-ra nyert a Rangers ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája negyedik fordulójában. Továbbra is száz százalékos a Manchester United, mivel 4-0-ra győzte le a Dinamo Kijevet, így már biztosan továbbjutott. Szintén biztosította helyét a nyolcaddöntőben az Arsenal. Az Inter kétgólos hátrányból fordított, és diadalmaskodott a CSZKA Moszkva ellen. A Roma a hajrában mentett pontot Lisszabonban.

Az E csoportban a Rangers derekasan védekezett szinte 90 percen át, de még a pontszerzésre sem maradt esélye. A Barcelona már a 6. percben megszerezte (Henry góljával) a vezetést, így a skótok már a 0-0-ban sem bízhattak. Arra pedig, hogy gólt szereznek, legfeljebb legvérmesebb szurkolóik gondoltak. Hiába reménykedtek...

A Barcelona második gólját Lionel Messi szerezte az első félidő hajrájában: a vele kényszerítőző Ronaldinho lövése után kipattant a labda McGregor kapusról, az argentin csatár pedig az üres kapuba helyezhetett.

A második félidőben a Barcelona egymás után alakította ki a helyzeteket, de újabb gólt már nem tudott szerezni. Igaz, így is nagyon közel került a továbbjutáshoz.

A csoport második találkozóján a Lyon nagyon jól kezdett, Ben Arfa és Källström révén kétgólos előnyt szerzett. Mario Gomez, a VfB gólzsákja szépített, de Ben Arfa még egy gólt szerzett.

A második félidő első fele azonban a stuttgartiaké volt: Gomez újabb gólja után Hitzlsperger büntetőt lőhetett, de Vercoutre kapus kivédte. A lefújás előtti pillanatokban még Juninho Pernambucano is szerzett egy gólt. Vereségével a Stuttgart már tét nélkül játszhatja le az utolsó két mérkőzését: a negyedik helyről nem tud előrébb lépni.

E csoport
Barcelona-Rangers 2-0
Lyon-Stuttgart 4-2
A csoport állása: 1. Barcelona 10 pont, 2. Rangers 7, 3.Lyon 6, 4. Stuttgart 0


Sir Alex Ferguson nem tartott túl sokat a Dinamo Kijevről. Bár azt többször hangsúlyozta, hogy e mérkőzésen ki akarja harcolni a továbbjutást, hogy ne legyen gondja a hátralévő két mérkőzéssel, Piquét, Nanit, Fletchert és Simpsont is a kezdő csapatba jelölte. Miután Van der Sart, sérülése miatt, le kellett cserélni a második félidőre, Nemanja Vidics húzta fel a kapitányi karszalagot.

Természetesen a Vörös Ördögök játékerejét jelzi, hogy így is simán nyertek Piqué, Tévez, Rooney és Cristiano Ronaldo góljával. Az első két találat az első félidőben, a második kettő a második játékrészben esett.

A másik mérkőzésen a Roma az utolsó percben egyenlített ki a Sporting otthonában. Pedig Liedson, a brazil csatár nagyon jól futballozott, s két góljával megfordította az állást. Az olaszok ugyanis már a negyedik percben vezetést szereztek Cassetti bombagóljával, majd jött a szezonbeli 6. és 7. gólját szerző Liedson.

Az utolsó szót azonban a chilei David Pizarro mondta ki: a 90. percben ki tudott egyenlíteni - labdája a brazil védőn, Anderson Polgán megpattanva került a Sporting kapujába.

F csoport
Manchester United-Dinamo Kjev 4-0
Sporting CP-AS Roma 2-2
A csoport állása: 1. Manchester United 12 pont, 2. AS Roma 7, 4. Sporting CP 4, 4. Dinamo Kijev 0.

A G csoportban az Inter ráijesztett egy kicsit a híveire: a vendég CSZKA Moszkva kétgólos előnyt szerzett braziljai, Jo és Vágner Love egy-egy góljával. Mintha ez felbosszantotta volna az olasz bajnokot: az Inter Ibrahimovic és Cambiasso révén 120 másodperc alatt kiegyenlített.

A második játékrész már a sérülésektől tizedelt fekete-kékeké volt, az újabb két gólt megint csak Ibrahimovic és Cambiasso szerezte meg.

Isztambulban a Fenerbahce meglepően simán elintézte a PSV-t. A Fener már az első félidőben kétgólos előnyt szerzett, Marcellis öngóljával és Sentürk "rendes" góljával. Zico együttese nagyon jó eséllyel bír a továbbjutásra!

G csoport
Internazionale-CSZKA 4-2
Fenerbahce-PSV 2-0
A csoport állása: 1. Inter 9 pont, 2. Fenerbahce 8, 3. PSV 4, 4. CSZKA 1


Az F csoportban a Sevilla meglepően simán legyőzte a gyenge napot kifogó Steauát. Mind a két gólt a brazil Renato szerezte, különösen a második volt látványos. Ez utóbbi előtt a Steaua is lőtt egy gólt - nem biztos, hogy Fandelnek, a német bírónak igaza volt, hogy érvénytelenítette.

Az Arsenal, tartalékos összeállításban, csak arra ügyelt, hogy ne kapjon ki Prágában. A Slavia fölényben játszott, Almunía bemutatott néhány szép védést - de az angol csapat elérte a célját. Arsene Wenger csapata egyébként négy mérkőzés után még kapott gól nélkül áll, s már továbbjutott.

H csoport
Steaua-Sevilla 0-2
Slavia-Arsenal 0-0
A csoport állása: 1. Arsenal 10 pont, 2. Sevilla 9, 3. Slavia 4, 4. Steaua 0.

Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×