eur:
393.79
usd:
364.95
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A padlóról állt fel az Inter, továbbjutott az Arsenal és a Man United

A Barcelona hazai pályán, Henry és Messi góljával, 2-0-ra nyert a Rangers ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája negyedik fordulójában. Továbbra is száz százalékos a Manchester United, mivel 4-0-ra győzte le a Dinamo Kijevet, így már biztosan továbbjutott. Szintén biztosította helyét a nyolcaddöntőben az Arsenal. Az Inter kétgólos hátrányból fordított, és diadalmaskodott a CSZKA Moszkva ellen. A Roma a hajrában mentett pontot Lisszabonban.

Az E csoportban a Rangers derekasan védekezett szinte 90 percen át, de még a pontszerzésre sem maradt esélye. A Barcelona már a 6. percben megszerezte (Henry góljával) a vezetést, így a skótok már a 0-0-ban sem bízhattak. Arra pedig, hogy gólt szereznek, legfeljebb legvérmesebb szurkolóik gondoltak. Hiába reménykedtek...

A Barcelona második gólját Lionel Messi szerezte az első félidő hajrájában: a vele kényszerítőző Ronaldinho lövése után kipattant a labda McGregor kapusról, az argentin csatár pedig az üres kapuba helyezhetett.

A második félidőben a Barcelona egymás után alakította ki a helyzeteket, de újabb gólt már nem tudott szerezni. Igaz, így is nagyon közel került a továbbjutáshoz.

A csoport második találkozóján a Lyon nagyon jól kezdett, Ben Arfa és Källström révén kétgólos előnyt szerzett. Mario Gomez, a VfB gólzsákja szépített, de Ben Arfa még egy gólt szerzett.

A második félidő első fele azonban a stuttgartiaké volt: Gomez újabb gólja után Hitzlsperger büntetőt lőhetett, de Vercoutre kapus kivédte. A lefújás előtti pillanatokban még Juninho Pernambucano is szerzett egy gólt. Vereségével a Stuttgart már tét nélkül játszhatja le az utolsó két mérkőzését: a negyedik helyről nem tud előrébb lépni.

E csoport
Barcelona-Rangers 2-0
Lyon-Stuttgart 4-2
A csoport állása: 1. Barcelona 10 pont, 2. Rangers 7, 3.Lyon 6, 4. Stuttgart 0


Sir Alex Ferguson nem tartott túl sokat a Dinamo Kijevről. Bár azt többször hangsúlyozta, hogy e mérkőzésen ki akarja harcolni a továbbjutást, hogy ne legyen gondja a hátralévő két mérkőzéssel, Piquét, Nanit, Fletchert és Simpsont is a kezdő csapatba jelölte. Miután Van der Sart, sérülése miatt, le kellett cserélni a második félidőre, Nemanja Vidics húzta fel a kapitányi karszalagot.

Természetesen a Vörös Ördögök játékerejét jelzi, hogy így is simán nyertek Piqué, Tévez, Rooney és Cristiano Ronaldo góljával. Az első két találat az első félidőben, a második kettő a második játékrészben esett.

A másik mérkőzésen a Roma az utolsó percben egyenlített ki a Sporting otthonában. Pedig Liedson, a brazil csatár nagyon jól futballozott, s két góljával megfordította az állást. Az olaszok ugyanis már a negyedik percben vezetést szereztek Cassetti bombagóljával, majd jött a szezonbeli 6. és 7. gólját szerző Liedson.

Az utolsó szót azonban a chilei David Pizarro mondta ki: a 90. percben ki tudott egyenlíteni - labdája a brazil védőn, Anderson Polgán megpattanva került a Sporting kapujába.

F csoport
Manchester United-Dinamo Kjev 4-0
Sporting CP-AS Roma 2-2
A csoport állása: 1. Manchester United 12 pont, 2. AS Roma 7, 4. Sporting CP 4, 4. Dinamo Kijev 0.

A G csoportban az Inter ráijesztett egy kicsit a híveire: a vendég CSZKA Moszkva kétgólos előnyt szerzett braziljai, Jo és Vágner Love egy-egy góljával. Mintha ez felbosszantotta volna az olasz bajnokot: az Inter Ibrahimovic és Cambiasso révén 120 másodperc alatt kiegyenlített.

A második játékrész már a sérülésektől tizedelt fekete-kékeké volt, az újabb két gólt megint csak Ibrahimovic és Cambiasso szerezte meg.

Isztambulban a Fenerbahce meglepően simán elintézte a PSV-t. A Fener már az első félidőben kétgólos előnyt szerzett, Marcellis öngóljával és Sentürk "rendes" góljával. Zico együttese nagyon jó eséllyel bír a továbbjutásra!

G csoport
Internazionale-CSZKA 4-2
Fenerbahce-PSV 2-0
A csoport állása: 1. Inter 9 pont, 2. Fenerbahce 8, 3. PSV 4, 4. CSZKA 1


Az F csoportban a Sevilla meglepően simán legyőzte a gyenge napot kifogó Steauát. Mind a két gólt a brazil Renato szerezte, különösen a második volt látványos. Ez utóbbi előtt a Steaua is lőtt egy gólt - nem biztos, hogy Fandelnek, a német bírónak igaza volt, hogy érvénytelenítette.

Az Arsenal, tartalékos összeállításban, csak arra ügyelt, hogy ne kapjon ki Prágában. A Slavia fölényben játszott, Almunía bemutatott néhány szép védést - de az angol csapat elérte a célját. Arsene Wenger csapata egyébként négy mérkőzés után még kapott gól nélkül áll, s már továbbjutott.

H csoport
Steaua-Sevilla 0-2
Slavia-Arsenal 0-0
A csoport állása: 1. Arsenal 10 pont, 2. Sevilla 9, 3. Slavia 4, 4. Steaua 0.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×