Talmácsi a téma az olasz és a spanyol sajtóban is

Infostart
2007. november 5. 15:52
Elsősorban az olasz és a spanyol sajtóban talált visszhangra Talmácsi Gábor világbajnoki sikere. Nem véletlen: a 125 köbcentiseknél e két ország adja a legtöbb jó versenyzőt a menők közé.

A világszerte Gazzettaként emlegetett milánói napilap röviden közli az utolsó futam leírását, de beszámolója nagyobb részét annak hangsúlyozásának szenteli, hogy Magyarország első motoros világbajnokát tisztelhetjük Talmácsiban.

A lap kiemeli, a három kategóriában (125, 250, 500 kcm) 18 ország szerzett már világbajnoki címet, hozzájuk csatlakozott most Magyarország. A listát egyébként az olaszok vezetik (62), a britek (30) és a spanyolok (19) előtt. Három országnak van egy világbajnoki címe: Finnországnak, Ausztriának és Magyarországnak.

A Marca című, madridi napilap is foglalkozik, természetesen, a 125 köbcentisek záró futamával. A korrekt beszámoló rögzíti a tényeket - Faubel nyerte a futamot, Talmácsi a világbajnokságot, másképpen a spanyol a csata, de a magyar a háború győztese -, de ezúttal érdekesebbek az internetes portál kommentárjai.

A beíró spanyol szurkolók mindegyike Talmácsit dicséri, és akad, aki megemlíti, kiemelendő az Aspar-csapat tisztessége. Engedte, hogy a két pilóta maga döntse el egymás között a világbajnoki címet.

Héctor Faubel a barcelonai sportnapilapban, a Sportban úgy fogalmazott, egész éves teljesítményét tekintve jobb volt Talmácsinál, öt versenyt is megnyert, szemben a háromig jutó magyarral.

Szerinte két versenyen bukta el a világbajnoki címet: Montmelóban Pesek, Misanóban Talmácsi babrált ki vele - az ő véleménye szerint.

A német nyelvű sajtóban érdekes az Eurosport kommentátorának értékelése. Elismeri Talmácsi nagyszerűségét, de nevét nem tudta helyesen, leírni...