Talmácsi: "A dolgok nagyon bonyolulttá váltak"

Infostart
2007. november 5. 11:53
Talmácsi Gábor vasárnap megszerezte a világbajnoki címet a 125 köbcentisek között a gyorsasági motoros világbajnokságon. A szezonzáró Valenciai Nagydíjat a spanyol Hector Faubel nyerte a magyar versenyző előtt, akivel az AS spanyol sportlap készített interjút.
Hogyan tudta ilyen jól viselni a nyomást?

Rengeteg üzenetet kaptam a legkülönfélébb helyekről, nagyon sokan drukkoltak nekem. Nyugodt maradtam, ugyanúgy készültem a versenyre, mint bármelyik másikra. A verseny első fele normálisan zajlott, ám a közepétől a dolgok nagyon bonyolulttá váltak.

Miért?

Az elején minden jól ment, jó ritmusban köröztem, nyugodt voltam. A verseny felénél azonban a gumik hatásfoka csökkent, ami nagyon megnehezítette a helyzetem.

És Faubel?

Nagyon agresszív volt, túlságosan is. Az utolsó két körben érintettük egymást, lezárt, bolondul viselkedett, de én végig nyugodt maradtam. Az egyenes végén le akart lassítani engem, de én csak a pozícióm őrzésére törekedtem. A verseny vége fantasztikus volt, nehéz megmagyarázni. Nagyon hálás vagyok mindenek előtt az Apriliának, hiszen annak ellenére, hogy nem az én motorom volt a leggyorsabb, rengeteg támogatást kaptam a gyártól.

Mi a helyzet csapatával, az Asparral?

Jól viselkedtek velem, mindig segítettek, annak ellenére, hogy nem vagyok spanyol. Gratuláltak és ünnepeltünk.