Faubel: "Sokkal jobb voltam Talmácsinál"

InfoRádió / MTI
2007. november 5. 11:33
Talmácsi Gábor legfőbb vetélytársa, Hector Faubel szerint az egész idényt tekintve sokkal jobb volt Talmácsi Gábornál, aki megnyerte a gyorsaságimotoros-világbajnokság 125-kcm-es kategóriájának világbajnoki címét.

A gyorsaságimotoros-világbajnokság 125-kcm-es kategóriájának összetett második helyezettje, a spanyol Hector Faubel úgy véli: jobban teljesített az idény során a világbajnok Talmácsi Gábornál.

"Magam számára én vagyok a világbajnok. Végig sokkal jobb voltam Talmácsinál. A saját küldetésemet most is teljesítettem, de hiába próbáltam lassítani Talmácsit, az üldözőboly így sem ért utol minket. Viszont hiába csaptunk össze sokszor, egyszer sem próbáltam meg kilökni" - mondta a spanyol motoros.

Hector Faubel szerint elsősorban Barcelonában és Misanóban bukta el a világbajnoki címet, de önhibáján kívül: a katalán városban szerinte Lukas Pesek, míg Misanóban Talmácsi Gábor lökte ki őt a pályáról.

A jövőre egy kategóriával feljebb, a negyedliteresek közé lépő spanyol úgy véli, a csapata sem segített eleget neki, ugyanis "reklamálnia kellett volna, amikor Talmácsi piszkosan versenyzett" ellene, de ezt azért nem tette meg az istálló, mert csapattársak.

Jorge Martinez Aspar, a csapat főnöke nem akart a két versenyző vitájába beleszólni, mert mint mondta, ez az ünneplés napja. Annyit elárult, szerinte Hector Faubel minden támogatást megkapott és ennek megfelelően megpróbálta megállítani Talmácsi Gábort.

A csapatfőnök hozzátette: "talán az is kijelenthető, hogy nem volt tiszta küzdelem, de most inkább köszöntsük mindkét pilótát. Mindenki tudja, hogy azt szerettem volna, ha Faubel lesz a világbajnok, hiszen én is spanyol vagyok. Az Aspar csapat viszont nemzetközi, így személyes érzelmeim nem jelenthetik azt, hogy egy másik motort megállítsunk a cél elérése érdekében. Épp ezért nyugodtan alhatok" - zárta szavait Aspar.

Talmácsi Gábor Hector Faubel mögött második lett a valenciai zárófutamon, így öt pontot megőrzött tízpontos előnyéből, azaz jövőre címvédőként vághat neki a nyolcadliteresek között a világbajnokságnak.