eur:
393.83
usd:
367.78
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Mikor versenyezhet itthon Talmácsi?

Ujhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium (ÖTM) államtitkára egy magyarországi futamról tárgyal a gyorsaságimotoros-világbajnokság szezonzáró Valenciai Nagydíján.

"Az ötlet Talmácsi Gábortól és a vb egyetlen magyar csapatától, a Tóth Teamtől származik. Miután megkerestek, felvettem a kapcsolatot a Dornával, vagyis a világbajnokságot szervező társasággal, zajlottak az egyeztetések és a brnói versenyen már tárgyaltunk az esetleges magyarországi rendezésről. Most ők hívtak meg Valenciába és szombaton délután, majd este is folytatjuk a megbeszéléseket" - mondta a politikus.

Ujhelyi István szerint komoly esély van arra, hogy Magyarország is házigazdája legyen a világ egyik legnépszerűbb versenyének.

"Óriási lehetőséget jelentene, ha megkapnánk a rendezés jogát" - mondta.

"Hasonlóan a Forma-1-es mogyoródi futamhoz és a Dakar-rali esetleges budapesti rajtjához nagy nyereség lenne az ország számára, hiszen ezekre a versenyekre rendszeresen 100-150 ezer néző látogat ki" - jegyezte meg Ujhelyi.

Az esetleges helyszínről szólva a sportért és a turizmusért is felelős államtitkár elmondta: meg kell vizsgálni, hogyan lehet a gyorsaságimotoros-világbajnokság számára is alkalmassá tenni a Hungaroringet, vagy más helyszínt kell keresni.

A versenyeket szervező Dorna - egyetlen külföldi vendégként - meghívta Ujhelyi Istvánt a vezérkar és főszponzor számára rendezendő szombat esti díszvacsorára is.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×