Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Mikor versenyezhet itthon Talmácsi?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ujhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium (ÖTM) államtitkára egy magyarországi futamról tárgyal a gyorsaságimotoros-világbajnokság szezonzáró Valenciai Nagydíján.

"Az ötlet Talmácsi Gábortól és a vb egyetlen magyar csapatától, a Tóth Teamtől származik. Miután megkerestek, felvettem a kapcsolatot a Dornával, vagyis a világbajnokságot szervező társasággal, zajlottak az egyeztetések és a brnói versenyen már tárgyaltunk az esetleges magyarországi rendezésről. Most ők hívtak meg Valenciába és szombaton délután, majd este is folytatjuk a megbeszéléseket" - mondta a politikus.

Ujhelyi István szerint komoly esély van arra, hogy Magyarország is házigazdája legyen a világ egyik legnépszerűbb versenyének.

"Óriási lehetőséget jelentene, ha megkapnánk a rendezés jogát" - mondta.

"Hasonlóan a Forma-1-es mogyoródi futamhoz és a Dakar-rali esetleges budapesti rajtjához nagy nyereség lenne az ország számára, hiszen ezekre a versenyekre rendszeresen 100-150 ezer néző látogat ki" - jegyezte meg Ujhelyi.

Az esetleges helyszínről szólva a sportért és a turizmusért is felelős államtitkár elmondta: meg kell vizsgálni, hogyan lehet a gyorsaságimotoros-világbajnokság számára is alkalmassá tenni a Hungaroringet, vagy más helyszínt kell keresni.

A versenyeket szervező Dorna - egyetlen külföldi vendégként - meghívta Ujhelyi Istvánt a vezérkar és főszponzor számára rendezendő szombat esti díszvacsorára is.