Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Valenciai GP: Talmácsi hatalmas csatában második az első időmérőn

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Talmácsi Gábor - legnagyobb riválisa, a spanyol Hector Faubel mögött - a második helyen végzett a gyorsaságimotoros-világbajnokság 125 kcm-es géposztályának első időmérőedzésén, a szezonzáró Valenciai Grand Prix-n.

Az összetett pontversenyben élen álló magyar pilóta és Faubel végig hatalmas csatát vívott.

Még a kezdés előtt Stefano Favaro, Talmácsi menedzsere megjegyezte: szombatra kisebb esőt jósolnak, ezért fontos, hogy már az első időmérő jól sikerüljön, ugyanis nem biztos, hogy lehet majd javítani. Amúgy, most is elég felhős volt az ég, így már az elején mindenki repesztett, mert száraz volt az aszfalt.

Talmácsi és pályát helybéliként kiválóan ismerő Faubel gyorsan lefoglalta az első két helyet, majd a magyar kijött a boxba kis átállításra, amikor is az olasz Mattia Pasini megelőzte. Amint visszatért, 1:40 perc alá szorította a köridőt, és ezzel a teljes mezőnyt demoralizálta. Faubel is meglátogatta a szerelőket, majd az egyik kanyarban elrontotta a féktávot és a homokágyba hajtott. Mehetett ismét a boxba.

Jött az időmérő hajrája, és a két nagy rivális még egyszer kiment a pályára. Talmácsi ugyan faragatott idejéből, ám Faubel még többet, és 45 másodperccel a zárás előtt első lett. A magyar azonban újra beelőzött, a hazai kedvenc viszont ezt nem hagyta annyiban, és még tudott javítani.

A viadalon szabadkártyával induló friss Európa-bajnok Győrfi Alen utolsóként, 37.-ként zárt.