eur:
393.93
usd:
369.07
bux:
65290.66
2024. április 19. péntek Emma

Ártatlannak vallja magát Hingis

Pozitív lett Martina Hingis doppingtesztje: a volt világelső svájci teniszcsillag szervezetében kokain nyomait mutatta ki a vizsgálat. Ezt maga Hingis jelentette be a svájci Glattbruggban rendezett sajtókonferenciáján. Az ötszörös Grand Slam-győztes, 27 éves játékos az idei wimbledoni bajnokságon bukott meg az ellenőrzésen.

Hingis ugyan ártatlannak vallja magát, de ezzel befejezettnek tekinti a pályafutását.

"Pozitív lett a tesztem, de soha nem használtam semmiféle kábítószert, száz százalékig ártatlannak érzem magam" - jelentette ki a sportoló.

"Amiért mindezt elmondtam, annak oka az, hogy nem szeretnék háborúzni az illetékesekkel. A korom és az egészségügyi problémáim miatt egyébként is úgy döntöttem: nem folytatom a karrieremet" - tette hozzá.
 
A sajtótájékoztató után kiadott közleményében Hingis úgy fogalmaz, hogy a vádakat szörnyűnek és borzalmasnak tartja, ezért fordult a sajtóhoz.

"Soha nem használnék drogokat, sokkolt, amikor megtudtam az eredményt" - szerepel az állásfoglalásában, amelyben azt is szerepel, hogy  saját költségére elvégeztetett egy újabb vizsgálatot, amely negatív lett, és ezután ügyvédhez fordult.

"Jogi képviselőm és az általa felkért szakértők több szabálytalanságot is felfedeztek, szerintük a doppingellenőrök rosszul végezték a munkájukat és nem is tudnák bebizonyítani, hogy az ominózus vizeletminta tőlem származik. Egyúttal felhívták a figyelmemet arra, hogy ha tisztázni akarom a nevemet, évekig tartó procedúrára számíthatok, ehhez azonban semmi kedvem, de nagyon csalódott és mérges vagyok" - áll a közleményben.

A női tornákat szervező WTA főigazgatója, Larry Scott azt mondta: még semmilyen hivatalos értesítést nem kaptak az esetleges pozitív doppingesetről, ezért kommentálni sem tudja a svájci játékos bejelentését, és emiatt Hingist jelenleg vétlennek tekintik. 

A sportoló fénykorában, a kilencvenes években uralta a női teniszt, majd állandósult lábsérülése miatt 2002 őszén letette az ütőt.

Három év szünet után - a tavalyi év elején - visszatért a pályára és bár egészen a világranglista hatodik helyéig küzdötte fel magát (jelenleg a 19.), nagy tornát nem sikerült nyernie.

Idén hát- és csípőproblémákkal bajlódott, így több versenyt is kihagyott. Wimbledonban a harmadik forduló jelentette számára a végállomást.

Hingis az év elején bejutott a negyeddöntőbe a melbourne-i Australian Openen, majd február elején - pályafutása 43., s egyben utolsó tornagyőzelmét begyűjtve - diadalmaskodott Tokióban. Ezután viszont két meccsnél többet egyszer sem tudott nyerni sorozatban.

Utolsó mérkőzését szeptember 19-én, a Szávay Ágnes sikerével zárult pekingi viadalon játszotta, a 2. fordulóban kapott ki a hazai kedvenc Peng Suajtól.

Hingis 1994-ben, mindössze 14 évesen csatlakozott a profik táborához, öt GS-sikere közül az utolsót 1999-ben, Ausztráliában aratta.

1997-ben mindössze egyetlen győzelem választotta el attól, hogy megcsinálja a Grand Slamet (azaz egy naptári éven belül mind a négy nagy tornát megnyerje), de a francia nyílt bajnokság fináléjában meglepetésre kikapott a horvát Iva Majolitól.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×