Kimi Räikkönen az új világbajnok!

Infostart
2007. október 21. 19:25
Négy nappal 28. születésnapja után Kimi Räikkönen megszerezte pályafutása első Forma-1-es világbajnoki címét. A Ferrari finn pilótája megnyerte a szezonzáró Brazil Nagydíjat csapattársa, Felipe Massa előtt, a spanyol Fernando Alonso (McLaren-Mercedes) a harmadik lett. Az angol Lewis Hamilton a hetedik helyen ért célba.

A rajt után a két Ferrari simán eljött, Räikkönen megelőzte Hamiltont, az angol újoncot pedig csapattársa, Alonso is kifékezte.

Hamilton ekkor néhány másodpercig a negyedik helyen haladt, de rögtön vissza akart vágni Alonsónak, és kicsúszott, majd csak a nyolcadik helyre érkezett vissza.

Nem sokkal később Hamilton autója - nem tudni, miért - drámaian lelassult, és visszaesett a mezőny végére. Az angol ezután hiába hajtott, csak a hetedik lett.

A hatalmas fölényben lévő Ferrari-pilóták közül Massa előbb jött ki kerékcserére Räikkönennél, aki a második bokszkiállás után brazil csapattársa elé került. Alonso légüres térben, hatalmas lemaradással lett harmadik.

A negyedik helyen a német Nico Rosberg (Williams-Toyota), az ötödiken a lengyel Robert Kubica (BMW-Sauber), a hatodikon a német Nick Heidfeld (BMW-Sauber) végzett. Hamilton mögött az olasz Jarno Trulli (Toyota) lett a nyolcadik.

A világbajnoki végelszámolásnál Räikkönen 110 ponttal végzett az élen, míg Hamilton és Alonso egyaránt 109 ponttal fejezte be a szezont. Az angol újonc azért maradt csapattársa előtt, mert eggyel több második helyet szerzett idén.