"A nő a futballban istencsapás" - mondja a híres edző

Infostart
2007. október 8. 21:46
Szabó József, a Dinamo Kijev szeptember végén kinevezett régi-új edzője szerint elsősorban a játékosok feleségei, illetve a barátnői a hibásak a csapat gyenge szerepléséért. Ezért mostantól ugrásszerűen megnő a közös edzőtáborozások száma.

A Dinamo Kijev - amellyel kapcsolatban aligha kell külön hangsúlyozni, hogy az ukrán futballtörténelem legeredményesebb csapata, 1992 óta tizenkétszer nyerte meg az ukrán bajnokságot - múltjához méltatlanul kezdte az idényt.

Augusztusban és szeptemberben több meglepő vereséget is szenvedett, többször is a bajnoki tabella második felében foglalt helyet. A Bajnokok Ligájában két mérkőzéséből kettőt elveszített.

Az első után Anatolij Demjanenkót, az addigi vezetőedzőt Szurhisz elnök leváltotta, s visszatért a csapathoz Szabó József.

A kárpátaljai edző - egykori, világbajnokságon is szerepelt, szovjet válogatott középpályás - keze alatt előrelépett a csapat, de még mindig messze van valódi tudásától.

Szabó szerint elsősorban a rossz erőállapot a kudarcok oka, amiatt pedig a hölgyek a felelősek.

Szabó azt mondta: "Mostantól gyakrabban megyünk edzőtáborba, mert a nők istencsapást jelentenek a futball számára. Nem értik meg, hogy a férfiaknak dolgozni kell. Ráadásul nagyon is kemény munkát végezni."

A Dinamo Kijev immár harmadik az ukrán bajnokságban - de hátránya 10 pont a Sahtar Doneck ellen. A legutóbbi, a Zarja Luhanszk ellen idegenben 2-1-re megnyert mérkőzésen, a szezon során először, csereként játszott a magyar válogatott Farkas Balázs is.