Az öt gólt szerző Milan visszatalált a régi ösvényre

Infostart
2007. október 7. 22:59
A Milan az elmúlt időszakban sokszor okozott kellemetlen meglepetést híveinek. Most azonnal remek teljesítménnyel rukkolt ki: Rómában 5-1-re kiütötte a Laziót. Két nappal azután, hogy klubelnök, Silvio Berlusconi kijelentette, válságban van a csapat

Kaka is két gólt szerzett, de a mezőny legjobbja Alberto Gilardino volt, aki a második félidőben szerzett két találata mellett egy büntetőt is kiharcolt. A legutóbbi bajnokságban mindkét csapat az első négy között végzett (következésképpen BL-szereplő), de gyenge formájukkal a 2007-2008-as szezonban a középcsapatok közé csúsztak vissza.

Magyarázat, persze akadhat, ahogy Silvio Berlusconi, a Milan elnöke mondta, sérülések nehezítik Ancelotti edző dolgát, néhányszor a bírók is a piros-feketék kárára tévedtek, de válságban volt a csapat. Lehet, hogy csak vasárnap estig?

Mert az Olimpiai Stadionban az idény messze legjobb játékával ütötte ki a Laziót. Carlo Ancelotti együttese áprilisban lőtt legutóbb ötöt idegenben (az Ascolinak), négygólos idegenbeli győzelmet pedig legutóbb az Udinese ellen aratott, tavaly márciusban.

A 13. percben a játékvezető előbb a tizenegyes-pontra mutatott, miután Muslera, a Lazio fiatal kapusa elkapta Gilardino lábát. Utóbb, a partjelzőjével konzultálva szögletre módosította ítéletét, pedig, mint tudjuk, mindig az első gondolat a jó.

Utóbb ennek már nem volt jelentősége. Ambrosini szinte a partvonaltól a kapuba ívelve szerezte meg az első gólt, igaz, Mauri ezt még kiegyenlítette. Egy újabb Muslera, Gilardino ütközet után Morganti bíró már büntetőt ítélt, ezt Kaka gólra váltotta.

A második félidőben pedig szinte csak a Milan volt a pályán: előbb Kaka, majd Gilardino is a kapus lába között küldte a labdát a kapuba, majd a percekkel korábban április óta először bajnoki gólt szerző, világbajnok olasz csatár megkoronázta a teljesítményét: az Ambrosini által visszafejelt labdát kapásból zúdította a felső sarokba.

Lazio-Milan 1-5