Bajnokok Ligája: menetelnek a sztárcsapatok - videó

Infostart
2007. október 3. 08:23
A Barcelona 2-0-ra nyert a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek második fordulójában, így száz százalékosan az E csoport élén áll. A Manchester United legyőzte a Romát, míg az Arsenal a Steaua otthonában diadalmaskodott. Az Inter Ibrahimovic duplájával múlta felül a PSV-t, a Sevilla pedig fölényes sikerrel feledtette az elmúlt hetek vereségeit.

Az E csoportban a Rangers alaposan meglepte az Olympique Lyont - két mérkőzés után is nulla ponton tartva a franciákat. Az első gólt az élete első BL-mérkőzésén játszó Lee McCulloch szerezte DaMarcus Beasley szöglete után. A fejes gólt szerző középpályás tagja volt szeptemberben a francia válogatottat Párizsban, Eb-selejtezőn legyőző skót csapatnak.

A második gólt francia csatár lőtte a franciáknak: a gaboni születésű, de francia útlevéllel is rendelkező Daniel Cousin lőtt Remy Vercoutre hálójába. A nyáron a Lenstől vett, 30 éves "Sólyomnak" (ez a beceneve...) ez volt az ötödik gólja már az idény eleje óta a Rangers mezében. A lyoni mérkőzés harmadik gólját az amerikai DaMarcus Beasley szerezte. A Lyon BL-története legsúlyosabb hazai vereségét szenvedte el.

A Barcelona már a hetedik percben cserélni kényszerült a Stuttgartban az évszakhoz képest meglepően jó időben, 18 fokban játszott mérkőzésen: Márquez helyére Carles Puyol állt be. Később ennek nagy jelentősége lett: a csapatkapitány szerezte meg ugyanis az 53. percben a Barca első gólját.

Puyolnak a 66. BL-mérkőzésén született meg a második találata. A katalánoknál egyébként játszott Ronaldinho is, sőt Puyol gólja előtt ő fejelte kapura a labdát. Szegény Puyol a 64. percben megsérült, őt is le kellett cserélni.

A Gottlieb-Daimler-Stadionban a 67. percben dőlt el a mérkőzés: Lionel Messi őszi hetedik gólja kétgólos előnyhöz juttatta a katalánokat.

A Manchester United és az AS Roma rangadóján az első félidőben elmaradt a játék a várakozástól. Nyilvánvaló volt, hogy nem lesz az áprilisi nyolcgólos meccshez hasonló góltermés, de az első 45 percben helyzetig is alig jutottak a csapatok. A legígéretesebb lehetőség Wayne Rooney előtt adódott, de fölé lőtt.

Az olaszoknál a válogatott harmadik számú kapusa, Curci védett - Doni, aki áprilisban részese volt az 1-7-nek, a csapatorvos által betegnek találtatott. A második félidőre javult a színvonal, s bő negyedóra múlva a Manchester United megszerezte a vezetést. Előbb Cristiano Ronaldo lesről sarkalt a hálóba, majd Wayne Rooney lövése után már valóban vezetett az angol bajnok.

Rooney Nani labdáját lőtte egyből, a jobbösszekötő helyéről a hosszú sarokba, a labda a jobb kapufáról pattant a hálóba. Wayne Rooney tavasszal Rómában törte meg rossz sorozatát: két és fél év után szerzett gólt a Bajnokok Ligájában. Most újra a Roma ellen ünnepelhetett: augusztusi lábtörése óta (s egyben a 2007-2008-as szezonban) ez volt az első gólja. A United tovább folytatta nagy sorozatát: újabb egygólos győzelmet aratott, gólt nem kapva.

A rómaiaknak a második félidőben három nagy helyzete is akadt, de Totti, Perrotta, majd a hajrában beállt Esposito sem tudta bevenni a Van der Sart helyettesítő Kuszczak hálóját.

A Sporting igazolta azokat, akik szerint kétségtelenül a csoport harmadik legerősebb csapata. Kétszer is vezetett Kijevben, a második egyben a győztes gól volt. Világbajnok szerezte: Anderson Polga, a 2002-es brazil válogatott hátvédje. A Dinamo Kijevnek továbbra sem megy: ahogy Demjanenkóval, most Szabó Józseffel is kikapott a csapat.

Moszkvában négy gól esett, ebből hármat brazilok szereztek. A török Fener szerezte az első (Alex) és az utolsó (Deivid) gólt, közte az első félidő első nyolc percében Krasics és tizenegyesből Vágner Love talált a kapuba. Deivid nagy fogás volt a Fener számára: az Inter ellen is ő lőtte a gólt. Ahhoz képest, hogy fél éve még fel akarta bontani a klub a szerződését a brazil gyenge játéka miatt, nagyot fordult a világ.

Továbbra is Ibrahimovic függő az Inter: a PSV ellen mindkét gólt a svéd válogatott csatár lőtte, nyolcra növelve az idényben szerzett góljai számát. Az elsőt büntetőből, a másodikat kisodródott helyzetből, látványos fejessel juttatta a brazil Gomes kapujába. A hollandokon még az sem segített, hogy az Inter román hátvédje, Chivu a második félidő közepén megkapta a második sárga lapját is.

Bukarestben az Arsenal hozzátette a magáét a britek nagy meneteléséhez: az Ágyúsok is tartják a lépést a Manchester Uniteddel és a Rangersszel, mindhárom gárda hat ponttal áll, két játéknap után. A Steaua ellen a 75. percben Robin van Persie szerezte meg a győztes gólt - a holland csatáré volt a szombati, West Ham elleni bajnokin is az egyetlen találat.

Régi szabály a futballban: az ellenfelet tudni kell megválasztani. A tétel legújabb bizonyítója az utóbbi hetekben csak vergődő Sevilla, amely 4-2-re ütötte ki a prágai Slaviát. Az andalúzok góljait Kanouté, Luis Fabiano, Escudé és Koné szerezte, a vendégekét Prandil és a 92. percben Kalivoda.


{{keretes_cim}}

E csoport
Lyon-Rangers 0-3
Stuttgart-Barcelona 0-2.
A csoport állása: 1. Barcelona 6 pont, 2. Rangers 6, 3. Stuttgart 0, 4. Lyon 0.

F csoport
Manchester United-Roma 1-0
Dinamo Kijev-Sporting CP 1-2
A csoport állása: 1. Manchester United 6 pont, 2. AS Roma 3, 4. Sporting CP 3, 4. Dinamo Kijev 0.

G csoport
Inter-PSV 2-0
CSZKA Moszkva-Fenerbahce 2-2
A csoport állása: 1. Fenerbahce 4 pont, 2. Inter 3, 3. PSV 3, 4. CSZKA 1

H csoport
Sevilla-Slavia 4-1
Steaua-Arsenal 0-1
A csoport állása: 1. Arsenal 6 pont, 2. Sevilla 3, 3. Slavia 3, 4. Steaua 0.