Ronaldinho már megegyezett a Chelsea-vel, de még meggondolhatja magát

Infostart
2007. szeptember 25. 10:47
Ronaldinho jövő nyártól a világ messze legjobban kereső labdarúgója lesz - ha addig meg nem gondolja magát a Chelsea és Roman Abramovics ajánlatával kapcsolatban.

Ronaldinho bátyja és egyben menedzsere, Roberto de Assis már meg is állapodott a Chelsea-vel a brazil sztár Londonba szerződésének részleteiről.

Ha a két klub is megegyezik az átigazolásról, akkor a brazil aranylabdás ötéves szerződést köt a londoni klubbal, és ez alatt az idő alatt 58 millió fontot (21,5 milliárd forintot) fog keresni. A 27 éves brazil zseni hetente 223 ezer fontot (82 millió forintot) fog kapni, közel százezerrel többet, mint jelenleg a Barcelonánál.

Kérdés, mit szólnak ehhez a Chelsea sztárjai, például John Terry, aki már azt is kifogásolta, hogy Michael Ballack és Andrij Sevcsenko heti 120 ezret keres. A nyáron a Chelsea és az angol válogatott csapatkapitánya új szerződést írt alá, amivel jelenleg ő a legjobban kereső Roman Abramovics klubjában, de heti 135 ezres fizetése eltörpülhet Ronaldinhóé mellett.

A brazil zseni Londonba költözését azonban még nem lehet biztosra venni. Egyrészt a Barcelonával is meg kell állapodni, noha állítólag a katalán klub nem a szerződésben rögzített kivásárlási árat, 85 millió fontot kér a Chelsea-től, hanem beérné 70 millióval is. Másrészt Ronaldinho is meggondolhatja magát, és maradhat Barcelonában, vagy folytathatja máshol is pályafutását.