Messi duplájával verte a Sevillát a Barcelona

Infostart
2007. szeptember 23. 00:20
A Barcelona 2-1-re győzött a vendég Sevilla ellen a spanyol labdarúgó-bajnokság 4. fordulójának rangadóján. A katalán gárda mindkét gólját Messi szerezte, míg a Sevilla a hosszabbításban Kanoute találával szépített.

Ronaldinho a sérülése miatt nem játszhatott a Sevilla ellen. A brazil csatár a pénteki edzésen a jobb vádliján megsérült, s az állapota nem javult annyit szombatig, hogy pályára lépjen. A megszokottnak mondható kezdőcsapatba így Andrés Iniesta került be.

Iniesta az utóbbi hónapokban - elsősorban a válogatottban - a fontos gólok nagymestere, de azért nem Ronaldinho. Ettől függetlenül nem érdemes az ő nyakába varrni, hogy a Barcelona egészen a találkozó hajrájáig nem tudta feltörni a Sevilla védelmét.

Ronaldinho távollétében kevésbé volt ötletes a csapat játéka, jellemző, hogy az első félidőben Palop kapusnak a legnagyobb bravúrt Abidal távoli lövése után kellett bemutatnia. Jó kapusnak szerencséje is van: a második félidő közepén Márquez hosszú átadással a védők mögé ívelt labdáját Henry két zseniális mozdulattal megszelídítette, lövése után Palop keze alatt átment a labda - de a bal kapufáról visszapattant.

Három perccel később Henry kiváló, lőtt passza után már nem volt segítség: Messi a lábáról magasra felpörgő labdát derékmagasságból, ballal húzta a hálóba. Az argentin csatár döntötte el a mérkőzést: ő szerezte a meccs második gólját is, miután a 80. percben gólra váltotta a Poulsen butasága (Giovani elleni látványos birkózása) utáni büntetőt.

Messi mindkét gólja után a Ronaldinhótól megszokott kézmozdulatokkal ünnepelt, jelezve, barátjának ajánlja találatait. Csapata ezzel a győzelemmel ünnepelte a Nou Camp (napra pontosan hétfőre eső) 50. születésnapját.

A hullámvölgyben lévő, gyenge támadójátékot produkáló Sevilla a 91. percben szépített: Kanouté kihasználta, hogy Márquez és Milito elmélázott középen, s a védők mögé befutva a hálóba emelte a labdát.

Barcelona-Sevilla 2-1
A nap másik mérkőzésén
Recreativo-Espanyol 2-1