Bajnokok Ligája, C csoport: Ünnepi meccsre készül a Real Madrid

Infostart
2007. szeptember 18. 08:04
Át tudja-e menteni a Real Madrid a remek bajnoki formáját a Bajnokok Ligájára? Hosszú évek után végre a Bernabéuban kezd a csapat, és ez nem sok jót ígér a Werder számára. Az Olympiakosz abban a reményben várja a Laziót, hogy kedd este megtörik az utóbbi évek rossz sorozata. Rajt előtt a C csoport.

Ünnepi 90 percre készülnek a spanyol fővárosban: a Real Madrid a 300. mérkőzését játssza majd a bajnokcsapatok tornáján. (Egyetlen más csapat sem játszott eddig ilyen sok mérkőzést.)

Az elsőt még 1955. szeptember 8-án játszotta a J. Alonso; Navarro, Oliva, Lesmes; Muñoz, Zárraga; Molowny, Pérez-Payá, Di Stéfano, Rial, Gento tizenegy, amely legyőzte a nyitányon a svájci Servette-et.

Az előző, sorozatban három kiírásban a Madrid mindig idegenben játszott az első meccsnapon - s előbb a Bayer Leverkusentől, majd kétszer az Olympique Lyontól, mindig nullára kikapott. A legutóbbi hazai kezdés ellenben győzelmet hozott: 2003 szeptemberében az Olympique Marseille ellen 4-2-re nyert a királyi klub.

Bernd Schuster személyében német edzővel készül a Real Madrid a Werder Bremen elleni találkozóra, s akad német játékos is a keretben, Christoph Metzelder.

Ami a többieket illeti, Gabriel Heinze játéka több mint kétséges, ugyanakkor Arjen Robbent és Fernando Gagót is játszatni akarja a német edző. Gago az eltiltott Diarra helyére kerülhet a csapatba.

Robbennek, ha beszáll, ez lesz első mérkőzése a Real Madridban. Érdekes, hogy a Chelsea-től vett holland és az Ajaxtól megszerzett honfitársa, Wesley Sneijder is játszott a Werder Bremen ellen a legutóbbi kupasorozatban.

A brémai csapat rossz formában van, s még sérülések is sújtják. Torsten Frings, Tim Borowski, Clemens Fritz, Pierre Wome, Aaron Hunt és Ivan Klasnic biztosan nem játszhat, s kétségessé vált Carlos Alberto és Per Mertesacker szereplése is.

Diego természetesen játszik: a madridi szurkolók különleges figyelemben részesítik majd, miután Bernd Schuster azt mondta a Bildnek, hogy még mindig nem tett le a brazil középpályás megvételéről.

Diego egyébként a Portóból szerződött Németországba, de előtte a Santos játékosa volt. Közismert, hogy legjobb barátja, a futball világában a Madrid csillaga, Robinho.

A csoport másik találkozóján az Olympiakosz Pireusz az olasz Laziót fogadja.

A görög csapat (még Rivaldóval!) 2005-ben és 2006-ban is hazai pályán kezdte a sorozatot, de mindkétszer kikapott. Pedig pályaválasztóként kell(ene) megtermelni a továbbjutáshoz szükséges pontok nagy részét, mert idegenben egyáltalán nem megy a csapatnak.

Az Olympiakosz utóbbi 31 idegenbeli mérkőzéséből egyet sem tudott megnyerni. A csapat egyébként az utóbbi 11 BL-sorozatban kivétel nélkül ott volt, ám csak egyszer, 1998 őszén tudott továbbjutni az első szakaszból.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást