Szávay: "A közönség 80 százaléka nekem drukkolt"

Infostart
2007. szeptember 12. 12:05
Többszáz teniszrajongó vett részt kedden Szávay Ágnes közönségtalálkozóján a Vasas Folyondár utcai sporttelepén. A legszerencsésebbek néhány percig játszhattak is a világranglistán egyesben és párosban is a 23. helyen álló játékossal és húgával, Blankával. Szávay Ágnes az elmúlt egy hónapban sikert sikerre halmozott, a palermói tornát megnyerte, New Havenben a döntőig jutott, majd a US Openen egyesben a legjobb nyolc közé került, párosban pedig az elődöntőig menetelt. A Vasas sportolója még a közönségtalálkozó előtt adott interjút az InfoRádiónak.

Szereti a 23-as számot?

Nagyon. Főleg, hogy egyéniben és párosban egyaránt a 23. vagyok a világranglistán. Amikor hallottam, szinte el sem hittem.

Ezzel már bőven teljesítette az idei célkitűzést, hiszen simán bejutott a legjobb harminc közé. Van-e új terv?

Szeretnék az év végére bekerülni a 16 közé, hiszen így az ausztrál nyílt teniszbajnokságot még kedvezőbb helyzetben kezdhetném meg.

A riválisok másként néztek Önre a US Openen Petrova ellen elért siker után?

Sokan gratuláltak, de a nagynevű riválisokról vegyes tapasztalaim vannak. Hantuchova például nagyon kedves lány, sokat beszélgetünk, amióta legyőztem, Kuznyecova mindig is egy "laza csaj" volt, de éppen Petrova nem volt túl szívélyes, csak annyit mondott, hogy milyen szerencsém volt, a bírót pedig levegőnek nézte. Összességében sokkal nagyobb volt az érdeklődés a Petrova elleni győzelem után.

Ezt a meccset tartja a legnagyobb sikerének?

A világranglistás helyezés alaján igen, de majdnem ilyen értékes a Hantuchova elleni győzelem. A legjobban viszont az ukrán Bondarenko ellen játszottam.

Kit tart a legjobbnak a női és a férfi mezőnyben?

Egyértelműen Justine Henint és Roger Federert.

A fiatal riválisokkal hogy jön ki?

Jóban vagyok a lengyel Radwanskával, az osztrák Paszekkel és a holland Krajicekkel is, akivel Melbourne-ben együtt indulunk majd párosban. Volt párostársamtól, a fehérorosz Azarenkától egy kissé eltávolodtunk, miután nem volt túlzottan barátságos tavaly, a betegségem és az ő előretörése idején.

Izgul a meccsek előtt?

Persze, de egy kis drukk inkább segít. Az izgalmat csak fokozza, ha hirtelen tízezer néző előtt, a centerpályán kell játszani. De néhány perc után általában elmúlik a feszültség.

Mennyire viselte meg a Kuznyecova elleni New Haven-i döntő?


Minden meccset rossz érzés feladni, ráadásul ez finálé volt és vezettem. Eléggé megviselt az eset, de túléltem.

Milyen szurkolói visszajelzéseket kapott a tengerentúlon?

Itthonról is sok üzenet eljutott hozzám, sok pedig nem, de így is tudom, hogy mennyien szurkoltak nekem. Egyébként a helyszínen is sok magyar szorított értem New Yorkban, a stadionban az emberek 80 százaléka nekem drukkolt.

Mennyi időt fordít ezután a párosra?

Jövőre kevesebbet párosozom, hiszen az egyéni sikerek mellett ez már nagy terhelés. Ugyanakkor imádom a párost, ha lehet, azért megpróbálom beilleszteni a programba.

Sokan nem foglalkoznak az olimpiával. Önnek belefér-e az idejébe a pekingi?

Mindenképpen. Nekem az olimpia nem egy verseny a sok közül, mindenképpen eredményesen akarok szerepelni Pekingben.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást