Kaká és a Milan játékosai keresik a legtöbbet az olasz futballban

Infostart
2007. szeptember 12. 10:28
Olaszországban a legjobb keresi a legtöbbet: a 2007-es esztendő eddigi legjobb futballistájának, Kakának a fizetése a legmagasabb a Serie A-ban futbalozók közül. A brazil játékos nettó hatmillió eurót keres évente.

A hatmillió euró közel másfél milliárd forintnak felel meg, ahogy mondani szokták, abból már ki lehet jönni. De nyilván érdekes, hogy a gazdaságilag - például az angol vagy a spanyol ligához képest - válságban lévő olasz futball e listáján elért első hely mit ér a többi bajnoksággal összehasonlítva.

Angliában, például, heti összegben adják meg a játékosok keresetét. Kaka hatmillió eurója 75 ezer fontos heti fizetésnek felel meg - ennél a Chelsea, a Manchester United, az Arsenal és a Liverpool minden nagymenője többet kap. De a lényeg a nettó szócska Kaká esetében. Hiába keres, például, John Terry közel kétszer annyit bruttóban, mint Kaká nettóban (131 ezer font hetente a 75 ezerrel szemben), a szigorú brit adószabályok miatt legfeljebb az ő jövedelme haladja meg Kakáét.

A Milan vezeti a bérlistát

A Gazzetta dello Sport gyűjtése szerint az AC Milan játékosa keresi a legtöbbet, s az AC Milan játékosai keresik a legtöbbet. A Bajnokok Ligája-győztes csapatnál 120 millió eurót fordítanak a közel harminc fős keret javadalmazására. Érdekes, hogy Kaká kapja a legtöbbet, öccse, Digao (valamint az ausztrál Kalac és a francia Gourcuff) a legkevesebbet, akiknek be kell érniük valamivel több mint húszmillió forintos havi fizetéssel.

Kaká mögött az abszolút listán a második a római Francesco Totti, a korábbi első, aki 5,46 millió eurót kap évente. A harmadik helyen Gianluigi Buffon, a Juventus kapusa, valamint az Inter triója, Zlatan Ibrahimovic, Patrick Vieira és a brazil Adriano áll, öt-ötmillió euróval.

Maldini szemét kétmillióval szúrják ki

Érdekes, hogy a Milanban Kaká másfélszer annyit keres, mint a klubon belüli második. Évi négymillió eurót egyébként heten is keresnek: Dida, Kaladze, Nesta, Gattuso, Pirlo, Inzaghi és Seedorf. Ronaldónak be kell érnie 3,5 millióval, s némileg meglepő, hogy a klub szimbóluma és csapatkapitánya, Paolo Maldini "csak" kétmillió eurót keres. Igaz, a 40. évében jár már.

Az Interben Vieira, Adriano és Ibrahimovic vezeti a listát, meglepően magas Walter Samuel jövedelme (4 millió euró). A nyáron szerződtetett Cristian Chivunak is magas fizetést adott a klub, hogy a román védő ne a Real Madridot, hanem az Intert válassza. Hozzá hasonlóan 3,5 millió euró az éves nettó pénze Luis Figónak és Hernán Crespónak. A bajnokcsapat legjobban kereső olasz játékosa Marco Materazzi, aki hárommillió eurót kap.

Római erőviszonyok

A Juventus négy kiemelkedő klasszisával kötötte a legjobb szerződést: Buffon ötmilliót, Del Piero 4,8 millió eurót, a nyáron hosszabbító, s jobb szerződést kapó Trezeguet 4,5, míg Pavel Nedved 3,8 millió eurót keres.

Az AS Románál jól jelzi az erőviszonyokat, hogy Totti több mint kétszer annyit keres, mint bárki más a csapatból. A francia Philippe Mexès 2,5 millió euróval következik, az augusztus végén a Real Madridtól vet, brazil Cicinho 1,9 millió eurót alkudott ki ügynökén keresztül, a világbajnok Daniele De Rossi 1,75, a Barcelonától vett Ludovic Giuly 1,7 millió eurót keres. Érdekes, hogy sem a világbajnok Perrotta, sem a brazil Mancini fizetése se éri el ezt a "magasságot".


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Focistafizetések Olaszországban
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást