Abramovics nagylelkű prémiummal tüzelné az orosz futballistákat

Infostart
2007. szeptember 12. 09:59
Az orosz milliárdos, Roman Abramovics egymillió fontot, vagyis 370 millió forintot ajánlott fel az orosz labdarúgó-válogatott tagjainak, ha szerda este a Wembley stadionban legyőzik az angol csapatot az Európa-bajnoki selejtezőn. Ezzel szemben az angol futballisták ingyen szerepelnek a nemzeti csapatban, ugyanis jótékony célra ajánlottak fel a fellépti díjat.

Egy orosz lap szerint a Chelsea labdarúgó-csapatának tulajdonosa az orosz nemzeti együttes játékosainak, valamint a szakmai stáb tagjainak fejenként 40 ezer fontos, vagyis közel 15 millió forintos prémiumot kínált, ha a sorsdöntő szerdai Eb-selejtezőn megverik az angolokat.

A 24 éves orosz csatár, Alekszandr Kerzsakov kijelentette, hogy a büszkeség előrébb való a pénznél, és a jelentős prémium miatt ő nem fog nagyobb erőbedobással küzdeni a Wembley-ben. "Az orosz zászlóért játszom, és nem a bankjegyekért" - jelentette ki a Sevilla 24 éves futballistája.

Roman Abramovics szóvivője cáfolta a lap állítását, de az orosz labdarúgó-szövetség egyik munkatársa elmondta, hogy a milliárdos a csapat egyik főszponzoraként fizeti a szbornaja Londonban tartózkodásának költségét is.

Abramovics korábban is nagylelkűen támogatta az orosz futballt, ugyanis ő állja a holland Guus Hiddink szövetségi kapitány fizetésének nagy részét, akitől azt várják, hogy kivezesse a szbornaját a 2008-as kontinensviadalra.

A szerda esti találkozó sorsdöntőnek ígérkezik, hiszen négy mérkőzéssel a selejtező vége előtt az oroszok 18 ponttal a csoport második helyén állnak, míg az angoloknak 17 pontjuk van.

Kérdés, hogy az orosz milliárdos bőkezűségéhez mit szólnak azok az angol válogatott játékosok (John Terry, Joe Cole, Ashley Cole és Shaun Wright-Phillips) akik klubjukban, a Chelsea-ben Abramovicstól kapják a fizetést. Az angol játékosok ugyanis ingyen szerepelnek a nemzeti csapatban, mert fellépti díjukat jótékony célra ajánlják fel.