Patrick Vieirát szimulálásra akarta rábírni az Inter sportigazgatója

Infostart
2007. szeptember 11. 22:02
A magyar válogatott isztambuli fellépésén kívül húsz Európa-bajnoki selejtezőt rendeznek szerda este. A legizgalmasabbnak a Franciaország-Skócia, az Ukrajna-Olaszország és az Anglia-Oroszország találkozó ígérkezik. Az A csoportban a legjobb négy egymás ellen játszik.

A franciák Párizsban nem a legnagyobb stadionban, a Stade de France-ban fogadják a skótokat, miután a rögbi-világbajnokság miatt a Parc des Princes-be kényszerülnek. David Trezeguet visszakerül a csapatba, miután Thierry Henry, egy Fabio Cannavaro elleni felesleges szabálytalanság miatt begyűjtötte szombaton az eltiltást hozó sárga lapját.

Henry eltiltása ellenére a Kékekkel maradt, nem tért vissza klubjához, a Barcelonához. A katalán klub elnöke, Joan Laporta meglehetősen nyersen és kendőzetlenül bírálta a francia szövetség Henry "visszatartása" miatt.

Az Inter Patrick Vieirát kapacitálja, mondja le a szereplést, mert a sérülése után, az olaszok elleni, szombati meccs éppen elég volt neki. A franciák csapatkapitánya ingerülten kommentálta az Inter sportigazgatójának, Marco Brancának a kérését: "Ha egészséges vagyok, játszani fogok. S ha szombaton is az leszek, az Interben is ezt teszem majd. Ha nem, pihenek. S nem fogom bánni, hogy játszottam a francia válogatottban."

William Gallas játszani akar, noha augusztus közepe óta nem lépett pályára, úgy érzi, felépült.
A franciák a győzelemmel segítenének az olaszokon is, meg persze magukon. Ha a Kékek nyernek, nagyon közel kerülnek a továbbjutáshoz.

Az Ukrajnában pályára lépő olaszok már nincsenek ilyen jó helyzetben. Roberto Donadoni nem számíthat egyik legjobb emberére, Gennaro Gattusóra. Daniele De Rossi, Andrea Pirlo és Gianluca Zambrotta nem teljesen egészségesek, Luca Toni nem épült fel - ő el sem utazott Kijevbe, Vincenzo Iaquinta került be a helyére a keretbe.

Cesare Maldini, a korábbi szövetségi kapitány (természetesen Paolo Maldini édesapja) finoman bár, de bírálta Roberto Donadonit, mondván, a kapitány mindent tudott a pályán, de edzőként nincs meg a poszt betöltéséhez szükséges tapasztalata.

A kijevi stadion egy részét a meccsre sem nyitják meg, a közeli bevásárlóközpont építése miatt a 84 ezer helyből csak 42 ezerre adtak el jegyeket. Az ukránokat Oleh Blohin erősen bírálta a grúzok elleni szombati döntetlen után, de egyetlen rossz szót sem szólt Andrij Sevcsenkóról - aki pedig, finoman szólva, nem játszott csúcsformában.

A Chelsea csatárának a szombati volt az első 90 perce az idényben, ő maga is azt mondta, nincs jó fizikai állapotban. Azért reméli, hogy az olaszok ellen javul majd a teljesítménye.

Az angol válogatott szombaton 3-0-ra megverte Izraelt, de most sokkal nehezebb feladata lesz Guus Hiddink orosz válogatottja ellen. David Beckham, Owen Hargreaves és Frank Lampard továbbra is sérült, így minden bizonnyal a középpályás sorban és a védelemben marad a szombati összeállítás. Kérdéses, hogy Michael Owen mellett megtartja a helyét Emile Heskey, vagy az eltiltása után játékra kész Peter Crouch-nak jut hely.

Steve McClaren szövetségi kapitány, tekintettel arra, hogy az oroszok védelme sokkal erősebb, mint az izraelieké volt, nem zárta ki, hogy egy-két helyen mégis változtat. Ha hozzányúl a csapathoz, alighanem Crouch kerül pályára.

Michael Owen biztosan játszik, 85. válogatottságát ünnepli majd - 27 évesen. Már az angol válogatott történetének negyedik legjobb gólszerzője, Jimmy Greaves hat, Gary Lineker tíz, Bobby Charlton tizenegy góllal előzi meg. Ha nem lettek volna rettenetes sérülései, alighanem már régen ő a csúcstartó.

Az oroszok visszafogottan készülnek, bár a csapatkapitány, Andrej Arsavin boldoggá tette a bulvárlapokat. Mondatát ("Robinson rossz kapus, ő a leggyengébb láncszem az angoloknál"), felkapták a lapok.