Szávay párosban már elődöntős a US Openen!

InfoRádió / MTI
2007. szeptember 4. 20:52
Elődöntőbe jutott az amerikai nyílt teniszbajnokság női páros versenyében Szávay Ágnes, aki a cseh Uhlirova oldalán 3:6, 6:3, 6:3-ra nyert a Foretz-Svedova francia-orosz kettős ellen.

Szávay Ágnes - oldalán a cseh Vladimira Uhlirovával - bejutott az elődöntőbe az amerikai nyílt teniszbajnokság párosversenyében.

A 14. helyen kiemelt magyar, cseh duó a legjobb nyolc között a Stephanie Foretz, Jaroszlava Svedova francia, orosz kettőst győzte le 3:6, 6:3, 6:3 arányban.

Szávay Ágnes és partnere a fináléba kerülésért a Csan Jüng-csan, Csia Jüng-csuang tajvani, Bethanie Mattek, Sania Mirza amerikai, indiai duó mérkőzésének győztesével találkoznak.

Az egyesben is a nyolc között szereplő magyar kiválóság és partnere viszonylag simán bukta el az első szettet, ám a másodikat már jóval kiegyensúlyozottabb teljesítménnyel hozta.

Grand Slam-torna elődöntőjében magyar játékos utoljára 2003-ban szerepelt: akkor Mandula Petra az ausztrál nyílt teniszbajnokság párosküzdelmeiben az olasz Emanuelle Gagliardi oldalán játszhatott a fináléba kerülésért, de a páros kikapott.

A magyar tehetség szerdán egyesben folytatja szereplését: a tét ezúttal is a legjobb négy közé kerülés, az ellenfél a negyedik helyen rangsorolt orosz Szvetlana Kuznyecova lesz.