Szávay Petrovát is búcsúztatta

InfoRádió / MTI
2007. szeptember 1. 18:26
Bejutott a nyolcaddöntőbe Szávay Ágnes az amerikai nyílt teniszbajnokságon.

A szenzációsan menetelő magyar játékos a harmadik fordulóban 80 perc alatt 6:4, 6:4-gyel búcsúztatta a hetedik helyen kiemelt orosz Nadja Petrovát.

A Vasas alig 19 éves kiválósága az első szettben 1:1-nél vette el először a világranglista nyolcadik helyén álló klasszis adogatását, majd 5:2-re is vezetett, ám a csípőjét fájlaló Petrova ezután két játékot is hozott. Szávay végül hozta az első szettet, amely mindössze 34 perc alatt lett az övé.

A folytatásban 4:4-ig fej fej mellett haladt a két játékos, ám ekkor ismét az összesen hét ászt bevágó magyar vette el riválisa adogatását, majd négy bréklabdát hárítva hozta saját szervagémjét, és nyert.

A világranglistán - már nem sokáig - 31. Szávay Ágnes a nyolcaddöntőben a rangsor 50. helyén álló ukrán Julija Vakulenkóval találkozik.

"Nagyon sokat dolgoztam ezért a sikerért, és most mégis szinte hihetetlen! A legtitkosabb vágyaim válnak valóra az utóbbi öt hónapban!" - mondta a siker után Szávay Ágnes.

"A játék jól ment és egyelőre a hátam sem rendetlenkedik. Én csak játszottam, amit tudok, Petrova sokat hibázott, én viszont az edzőm szerint a fontos pontoknál mindig bátran játszottam, így rendre megnyertem azokat. Az egyetlen igazán zavaró körülmény az volt, hogy nagyon izgultam, voltak pillanatok, amikor egy kicsit megremegett az ütő a kezemben. Szerencsére az égiek ma is mellettem voltak, így legyőztem a világranglista nyolcadik helyezettjét!" - fogalmazott a magyar versenyző.