Klubot vált-e Ronaldinho, Adriano, Lehmann és Berbatov?

Infostart
2007. augusztus 29. 12:44
Nincs már két és fél nap sem a nyári átigazolási időszakból - a még venni, vagy eladni kívánó csapatokat sürgeti az idő. Még nagyvadakra is vadásznak: a brit sajtó által megszellőztetett hírekben olyan világklasszisok is szerepelnek, mint Ronaldinho, Adriano, Júlio Baptista, Berbatov és Lehmann.

A Chelsea és Tottenham arra készül, hogy elcseréljen két angol válogatott játékost. Jermain Defoe a White Hart Lane-ről a dél-londoni Kékek főhadiszállására, a Stamford Bridge-re költözne, míg Shaun Wright-Phillips az ellenkező utat járná be.

A Spurs a csere mellett szeretne további négymillió fontot is kapni - így a Chelsea hasonló üzletet kötne, mint tavaly az Arsenallal, amikor William Gallas és Ashley Cole klubot váltott. Mindkét játékos hajlana a klubcserére, ezért elképzelhető, hogy az ügylet péntekig lezajlódhat.

Ha a Chelsea-nek sikerül megszereznie egy újabb csatárt (Defoe-t), elképzelhető, hogy hajlandó lemondani Andrij Sevcsenkóról. A Milan akár augusztus 31-én, éjfél előtt egy perccel is hajlandó tárgyalni az ukrán csatárról.

Nincs új fejlemény Ronaldinho ügyében, ha csak az nem: a játékos bátyja, és ügynöke, Roberto Assis egy brazil lapban arról beszélt, hogy valóban tárgyalt Roman Abramoviccsal.

Hangsúlyozta azonban, hogy az öccse jól érzi magát Barcelonában - persze, aligha mondana mást, ameddig Ronaldinho a Barca játékosa.

Ugyanakkor a Manchester United is szemet vetett a Tottenham két csatárára. Fergusonnak kellene Defoe és Dimitar Berbatov közül legalább az egyik.

A Tottenham 40 millió fontot kér a bolgár csatárért, a Man United pedig körülbelül 22 milliót fizetne.

Sir Alex Ferguson emberei felvették a kapcsolatot Nicolas Anelka ügynökével is, aki elképzelhető, hogy Boltonból visszatért Manchesterbe - de lehet, hogy nem a Unitedba, hanem a Cityhez. A Premier League-es története legjobb rajtját vett Manchester City kész ajánlatot tenni Adriano megvételére.

A Man Citynek azonban vetélytársa e tárgyban a West Ham United, amely - menedzsere, Alan Curbishley tagadta a szándékot - ugyancsak leigazolná a brazil támadót.

Adrianót ügynöke ajánlotta az Arsenalnak, illetve magának Arsene Wengernek is, de a menedzser szerint az Ágyúsoknak nincs szüksége csatárra.

Adriano iránt érdeklődik a Middlesbrough is, amely továbbra sem tett még le az előző szezon holland gólkirályának, Afonso Alvesnek a megvételéről sem. A brazil csatár egyelőre a Heerenveen játékosa.

Visszatérve a Manchester Cityre: a jelek szerint megjött az égszínkékek étvágya, még akarnak néhány minőségi játékost venni. Eriksson kedveli a brazilokat: Geovanni és Elano eddig minden meccsen játszott, sőt jól játszott nála, és most (Adriano és Afonso Alves mellett) két újabb brazil került képbe: a Barcelona középpályása, Thiago Motta, valamint a Real Madrid "dzsókere", Júlio Baptista.

Az Arsenal kapusa, Jens Lehmann szeretne magának nagyon gyorsan új klubot találni, miután sorozatos hibái után Arsene Wenger közölte vele: többé nem számít megkérdőjelezhetetlennek a helye az első csapatban.