Áll a bál: piszkos trükkel próbálkozott a Liverpool?

Infostart
2007. augusztus 27. 05:13
Kitört a botrány az angol labdarúgó-élvonalban, miután kiderült: a Liverpool meglehetősen sajátos trükkel akarta megszerezni a Manchester United védőjét, az argentin Gabriel Heinzét.

Alig három nappal azután, hogy a spanyol Real Madridhoz szerződött, kitört a botrány a Manchester United volt védője, az argentin Gabriel Heinze körül. Kiderült ugyanis, hogy a Liverpool sajátos trükkel próbálta megszerezni a játékost, akit a Manchester nem akart rivális gárdának eladni.

A Liverpoolnak minden áron szüksége lett volna a játékosra, aki szintén elkívánkozott a klubtól. A játékos ügynökei azzal az ajánlattal keresték meg a másodosztályú Crystal Palace-t (Király Gábor korábbi klubját), hogy vegyék meg ők az argentin védőt, majd egymillió fontos (380 millió forintos) haszonnal adják el a Liverpoolnak.

A tervbe - melyet állítólag az argentin válogatott ügynökei találtak ki - ott csúszott hiba, hogy a megkörnyékezett Crystal Palace vezetője, Phil Alexander a brit szövetséghez fordult.

"Bemutattam a megkörnyékezésről szóló bizonyítékokat a Premier League-nek és a Manchester Unitednek. Az már a liga dolga, hogy miként értelmezi ezeket" - jelentette ki a klubvezető, hozzátéve: a megkeresés a semmiből jött, mivel a Crystal Palace soha nem adta semmi jelét annak, hogy hajlandó lenne hasonló akcióban részt venni.

"Természetesen kivizsgáljuk az ügyet és elképzelhetőnek tartom, hogy a labdarúgó-szövetséghez fordulunk" - jelentette ki egy önmagát felfedni nem kívánó forrás a labdarúgó ligában.

A Manchester United menedzsere, Sir Alex Ferguson közben bejelentette, hogy a klub minden erejével azon lesz, hogy a szövetség teljes körű vizsgálatot indítson az ügyben, kiderítendő: tudott-e a Liverpool a tervről.

"Jelen pillanatban tanulmányozzuk a Liverpoolt. Ennél többet nem mondhatok, de az ügyet végig akarjuk vinni" - jelentette ki Sir Alex Ferguson.